Ensikäynti klinikalla

23.8.2015

Kävimme ensikäynnillä Väestoliiton klinikalla kesäkuun alussa. Aikaa varatessamme huhtikuussa emme olleet vielä varmoja siitä milloin tarkalleen haluaisimme aloittaa hedelmöityshoidot, mutta ajattelimme, että ensikäynti auttaisi meitä selkeyttämään suunnitelmiamme. Emme olleet osanneet varautua siihen, että ensikäyntiaikaa joutuisi odottamaan 1,5 kuukautta, joten odotus tuntui aluksi todella pitkältä. Se sai meidät kuitenkin huomaamaan, ettemme halunneet odottaa hedelmöityshoitojen aloitusta enää kauaa, vaan olimme valmiita siirtymään lapsenhankintapuheista tekoihin. Lopulta odotusaika kului nopeasti, enkä työkiireiden takia edes ehtinyt jännittämään ja miettimään ensikäyntiä etukäteen niin paljon kuin olin aluksi pelännyt.

Sen verran ensikäynti taisi kuitenkin jännittää meitä kumpaakin, että kinastelimme koko matkan klinikalle siitä, olisiko meidän pitänyt lähteä kotoa kymmentä minuuttia aiemmin (ehdimme klinikalle tietenkin aivan ajoissa). Tapasimme klinikalla ensin lääkärin, joka kertoi meille perustietoa ovulaatiosta, hedelmöittymisestä ja inseminaatiosta. Juttelimme lääkärin kanssa meidän suhteestamme, toiveistamme ja Mintun terveydestä ja lopuksi lääkäri teki Mintulle gynekologisen tutkimuksen ja ultraäänitutkimuksen. Lääkärin tapaamisen jälkeen kävimme vielä juttelemassa hoitajan kanssa. Kävimme hänen kanssaan läpi sukusolujen valintaan ja tilaukseen liittyviä käytännön asioita ja juttelimme yleisesti hedelmöityshoitoihin ja sateenkaariperheyteen liittyvistä asioista. Sovimme, että valitsisimme Mintun kanssa luovuttajan klinikan kesälomatauon aikana ja varasimme elokuun alkuun ajan psykologikäynnille sekä uuden ajan hoitajalle sukusolujen tilaamista varten.

Ensikäynnistä jäi meille kummallekin todella mukava mieli. Klinikan henkilökunta oli ystävällistä ja välitöntä, ja lääkärimme vaikutti todella sydämelliseltä.

Kommentit (2)

 1. Avatar
  Annemari 7.1.2016 klo 12:54

  Hei,

  meillä olisi tarkoituksena piakkoin aloitella vauvaprojektia. Ollaan tässä laskeskeltu budjettia, mikä onkin yllättävän hankala tehtävä, sillä näyttäisi vaihtelevan toteutettavat toimenpiteet paikkakunnittain. Osaisitko arvioida paljon teillä meni ensikäyntiin ja psykologin vastaanottoon rahaa?

  • Minttu
   Minttu 7.1.2016 klo 13:20

   Moi! Olemme koonneet kaikki kustannukset (pl. polttoainekustannukset) yhdelle sivulle, joka löytyy valikosta. Meillä meni ensikäyntiin ja psykologin vastaanottoon 287,50 euroa. Onnea matkaan!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle