Vauvanvaateostoksilla

30.8.2015

Voihan vauvanvaatteet! Milloin on oikea aika aloittaa niiden ostaminen? Olisi mielenkiintoista tietää, ovatko muut lasta toivovat odottaneet kärsivällisesti raskauden varmistumiseen tai raskauden tiettyyn vaiheeseen (esimerkiksi ensimmäiseen ultraan tai rakenneultraan?) asti ennen kuin ovat alkaneet tekemään vauvanvaatehankintoja, vai onko vaatteita (tai leluja tai muita tarvikkeita) ostettu hiljalleen jo silloin, kun lapsi on ollut vasta toiveissa tai yrityksen alla.

Taloudessamme lastenvaatehankintaan on kaksi hieman erilaista näkemystä: Käytännön ihmisenä Minttu odottaisi vaatehankinnoissa mielellään siihen asti, että lapsi on ilmoittanut tulostaan, kun taas minä haluan nauttia jo tästä ”odotuksen odotuksesta” ja tehdä pikkuhiljaa hankintoja.  En tarkoita että testailisin jo lastenvaunuja ja hamstraisin kotiin vaippoja ja tuttipulloja, mutta lastenvaatteiden ihastelu ja hypistely kaupoissa on kieltämättä ollut suosikkipuuhaani tänä kesänä. En halunnut tehdä hankintoja vielä silloin kun vasta haaveilimme lapsesta (se tuntui minustakin ennenaikaiselta), mutta nyt, kun olemme käyneet ensikäynnin klinikalla ja käytännössä aloittaneet tämän projektin, olen vihdoin antanut itselleni luvan silloin tällöin shoppailla vauvanvaateosastolla.

Suhtaudun hedelmöityshoitoihin realistisin odotuksin, ja tiedän hyvin, ettei lapsen saaminen ole ollenkaan itsestäänselvyys. Silti haluan olla tässä vaiheessa toiveikas ja luottaa siihen, että hedelmöityshoidot onnistuvat kohdallamme. Olen taipuvainen stressaamaan ja murehtimaan kaikesta mahdollisesta (ja mahdottomasta) mikä voi mennä pieleen. Sen takia pyrinkin nyt tässä projektissamme olemaan murehtimatta tulevia asioita joista ei voi vielä tietää tai joihin ei voi itse vaikuttaa, ja nauttimaan täysillä nykyhetkestä ja suunnitelmistamme (ja lastenvaatteista). Jos lasta ei hoitojen päätteeksi tulekaan, ei muutama kaapissa odottava käyttämättömäksi jäänyt lastenvaate tee tilanteesta enää yhtään sen vaikeampaa tai surullisempaa kuin mitä se jokatapauksessa on, jos toive lapsesta jää täyttymättä.

Koska tulevan lapsen sukupuolesta tai syntymäajankohdasta ei ole vielä tietoa, olen pyrkinyt ostamaan perusvaatteita, jotka toivottavasti sopivat mihin tahansa vuodenaikaan ja kummallekin sukupuolelle. Enemmistö lastenvaatteista näyttää olevan jaettu hyvin vahvasti sukupuolen mukaan, mutta onneksi monesta vaateketjusta löytyy myös hyviä unisex vaatteita. On jännä, miten pienestä mielikuvat syntyvät. Kun katselimme yhtenä päivänä vauvanvaatteita Lindexillä, oli Minttu sitä mieltä, että ylläolevan kuvan pilkullinen body on tarkoitettu tytöille, kun taas raidallinen body on sukupuolineutraali. ”Marimekkomaiset” isommat pilkut olisivat sopineet kummallekin sukupuolelle, mutta pieni pilkku-kuviointi oli kuulemma jotenkin tyttömäinen. Minä kyllä voisin pukea sen pojankin päälle. Ja mikä siinä onkin, että melkolailla kaikki poikien puolen vaatteet kävisivät mielestäni myös tytölle, mutta arastelisin pukea poikaa suurimpaan osaan tyttöjen puolen vaatteista? Miksei pojan bodyssä voisi olla kukkakuviointia tai vaaleanpunaisia raitoja?

Kuvat: Lindex

Kommentit (0)

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle