Sotasuunnitelma

21.9.2015

Ovulaatiotesti näytti odotetusti negatiivista tänä aamuna (toissapäiväisen, lauantaisen, positiivisen jälkeen). Soitin siksi klinikalle ja juttelin lääkärin kanssa, mitä jatkossa tehdään, jos ovulaatio taas näyttää osuvan lauantaille (eli kierto pysyisi tasaisesti 28-päiväisenä).

Jatkossa, jos follikkeliultrassa arvioidaan, että ovulaatio osuu taas lauantaille, perjantaiaamuna otetaan irrotuspiikki (pregnyl) ja inseminaatio tehdään myöhemmin samana päivänä.

En olisi halunnut vielä tässä vaiheessa ottaa hormonihoitoja käyttöön, vaan kokeilla muutaman kerran luonnolliseen kiertoon, mutta jos tämä kierto on taas 28 päivää ja rakkula viittaa ensi kierrossakin lauantaihin, piikki on ainoa vaihtoehto. Nyt toivonkin, että tämä kierto olisi päivän tai pari pidempi, jotta ovulaatio siirtyisi luonnollisesti arkipäivälle.

Kommentit (6)

 1. PW 22.9.2015 klo 08:51

  Erikoista, ainakin HKI Väestöliitto tekee inssejä myös lauantaisin ja ennen kaikkea pyritään siihen, ettei tarttisi hormoneilla sotkea luonnollista kiertoa. Miksette vielä kertaalleen yrittäisi puhua hoitavan lääkärin kanssa asiasta?

  • Minttu
   Minttu 22.9.2015 klo 10:19

   Oulun klinikka ei ole lauantaisin auki, joten lauantai ei ole mahdollinen inseminaatiopäivä. Turha ehkä tässä vaiheessa ottaa puheeksi, kun ei vielä varmaksi tiedä, mille päivälle seuraava ovulaatio osuu. Hormoneja en haluaisi ottaa vielä käyttöön, joten toivotaan nyt, että kierto palaisin viime talven moodiin eli 30-32-päiväiseksi.

  • Raija 22.9.2015 klo 19:18

   Helsinginkään Väestöliitto ei muuten ole enää lauantaisin auki, joten eivät siis tee silloin inssejä.

   • Minttu
    Minttu 22.9.2015 klo 19:59

    Kallistahan se olisi pitää puljua auki lauantaina varuiksi. Jos olisi rahoissaan, voisi kysyä, avaisivatko vain meitä varten puoleksi tunniksi, mutta ei ennen lottovoittoa.

 2. Anni 22.9.2015 klo 09:38

  Meillä ainakin tuo Pregnyl-piikki on annettu klinikalla joka kerta, kun munis ei ole ehtinyt vielä putoamaan. Mielestäni hyvä varmuus, koska se ajoitus olisi niin tärkeä saada osumaan just eikä melkein kohdilleen. Silti oman tuntumani mukaan meillä ainakin muutama kierto meni aikataulullisesti pieleen, sulatetut siittiöt kun vielä elävät usein huomattavasti vähemmän aikaa kun tuoreet tapaukset. Toivottavasti seuraavalla kierrolla teidän päivät menee kohdilleen ja onni on myötä myös kokonaisuudessaan! :)

  • Minttu
   Minttu 22.9.2015 klo 10:25

   Sepä tuossa on, että pakastetut siimahännät ei elä kovin pitkään. Eilen googlailin aiheesta ja näyttää Pregnyl-käytännöt vaihtelevan aika paljon. Joskus annetaan 36 tuntia ennen, joskus inseminaation yhteydessä, ja meille tosiaan puhuttiin, että muutamia tunteja aiemmin. Toivottavasti kierto hoitaisi itse homman nyt alkuun.

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle