Ovulaatiopäivä

19.9.2015

Niinhän siinä sitten kävi, että useamman päivän toiveikkaasta tikuttamisesta huolimatta hymynaama ilmestyi tikkuun vasta tänä aamuna (lauantai). Lääkärihän arvioi follikkelin koon perusteella ovulaatiopäiväksi torstaita tai perjantaita, mutta lopulta positiivisen tuloksen päivä oli juuri sama kierron päivä kuin edellisessäkin kierrossa kun Minttu vasta testaili ovulaation löytämistä. Harmittaa kovasti, että tämä kierto menee nyt klinikan viikonloppuvapaiden takia ohi (olemme ainakin ymmärtäneet että inseminaatio maanantaina olisi jo liika myöhäinen?).

Meillä ei ole suuria odotuksia sille, että jo ensimmäisellä kerralla tärppäisi, mutta olisi ollut kuitenkin ihana päästä jo yrittämään klinikalle! Minulla on muutenkin sellainen olo, että ensimmäiset 2-3 yritystä pitää ”hoitaa pois alta” edes odottamatta silloin positiivista tulosta, että myöhemmillä kerroilla voisi sitten oikeasti onnistaa (en halua edes ajatella sitä pettymystä jos ei onnistakaan). Tieto hedelmöityshoitojen onnistumisprosentista ja muiden naisparien blogien lukeminen ovat saaneet minut suhtautumaan koko homaan hyvin realistisin odotuksin. Mutta vaikka odotukset ovat kuinka realistiset ja ovulaation todennäköinen osuminen lauantaille oli etukäteen tiedossa… harmittaa silti kyllä kamalasti. Vaikka pettymyksiin on yrittänyt varautua jo ennen hoitoihin lähtöä, ja vaikka kyse ei ole tämän vakavammasta takaiskusta, ja vaikka tietää että ensi kuussa on kaikki mahdollisuudet päästä klinikalle asti yrittämään, niin saimme tänään hieman esimakua siitä, minkä takia hedelmöityshoidot ovat usein henkisesti raskas kokemus. Ensin toivotaan kovasti, sitten odotetaan, sitten testataan, ja lopuksi petytään. Ja sitten pitää koota itsensä ja aloittaa koko homma alusta! Meillä pettymys oli onneksi näin alkuun pieni, mutta ymmärrän nyt kyllä paremmin hoitojen rankkuuden, jos pettymyksiä karttuu kuukausi kuukauden jälkeen ja hoitojen edetessä niiden mittakaavakin kasvaa, kun kyse onkin ovulaatiotestin sijaan raskaustestin tuloksesta.

Seuraavaksi täytyy jutella lääkärin kanssa siitä, mitä tehdään jos näyttää että Mintun kierto menee jatkossakin niin tasaisesti että ovulaatio osuu aina viikonlopulle. Ja muistuttaa itseä, että onhan tässä jäljellä vielä muutama yrityskerta tämän vuoden puolella. Ja lohduttautua sillä ajatuksella, että ainakin Minttu saa syödä ja juoda tulevalla ulkomaan reissulla huoletta mitä haluaa, koska raskauden mahdollisuutta tästä kierrosta ei ole.

Kommentit (6)

 1. Avatar
  s 19.9.2015 klo 11:35

  Voihan ovulaatio, tsemppiä ensi kiertoon, että osuisi arkipäivälle! Ja niin turhauttavalta kuin tämä kuulostaakin, niin ei kannata murehtia tulevia yritysten määriä. Sillä on mahdollista, että tärppi osuu ensimmäiselle tai toiselle kerralle :-)

  • Marikki
   Marikki 19.9.2015 klo 12:17

   Kiitos! Juu, pitää yrittää olla realistisin mutta optimistisin ajatuksin liikkeellä ja olla murehtimatta tulevia. :)

 2. Avatar
  Raija 19.9.2015 klo 11:37

  Voi harmi! Me pidettiin teille täällä peukkuja, että pääsisitte jo yrittämään. Toivottavasti seuraavassa kierrossa olisi parempi tuuri ja pääsisitte klinikalle! Tuo hoitojen rankkuus varmaan realisoituu itsellekin vasta siinä vaiheessa, kun pääsee kunnolla yrittämään ja testailemaan ovulaatiota. Tsemppiä teille jatkoon!

  • Marikki
   Marikki 19.9.2015 klo 12:20

   Kiitos peukuista! Tämä pieni pettymys kyllä tavallaan antoi hyvin esimakua siitä millaiselle vuoristoradalle ollaan lähdössä kun aloitetaan hoidot :)

 3. Avatar
  Amala 20.9.2015 klo 22:09

  Voi harmi! Toivottavasti seuraava tulee jonain muuna päivänä. Tsempppiä odotteluun! Meillä on myös jännät paikat kun nyt on ensimmäinen kierto kun meidän klinikalla ei tehdä lauantaina inssejä. Mulla on sen verran eopäsäännöllinen kierto etten sitä varsinaisesti lauantaille odota mutta huonolla tuurilla se saattaa tulla myös silloin. Harmittaisi kyllä todella paljon itseänikin!

  • Minttu
   Minttu 20.9.2015 klo 23:26

   Viikonloppu on mennyt lievästi alakuloisissa tunnelmissa. Maanantaiaamuna vielä ovulaatiotesti, ja jos on positiivinen (epäilen), varmistetaan klinikalta, että eihän inseminaatiota ole enää järkeä tehdä kaksi päivää ensimmäisen positiivisen jälkeen.

   Onnea teille kiertoon! Toivottavasti ei käy samoin kuin meille!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle