Oireilua

23.2.2016

Tämä 2ww on tuntunut kestävän pienen ikuisuuden. Aivan kuin inseminaatiosta olisi jo ainakin kaksi kuukautta! Päivittelimme tässä juuri yhtenä päivänä, että miten aika onkin kulunut tällä kerralla niin järkyttävän hitaasti, paljon hitaammin kuin aiemmilla kerroilla. Oireita on ollut vähänlaisesti niin kuin aiemmissakin yrityksissä, mutta jotain pieniä eroavaisuuksiakin on ollut. Ehkä Pregnyl on sittenkin saattanut aiheuttaa jotain oireita?

Parina päivänä Mintulla oli sellainen olo kuin lämpö olisi ollut nousussa, ja hän on ollut tavallista väsyneempi ja nukkunut jopa päiväunet, mikä on Mintulle epätavallista. Alavatsassa on tuntunut ajoittain kivistelyä, jomottelua ja paineen tunnetta, muttei joka päivä. Jostain syystä on ollut myös enemmän ilmavaivoja kuin normaalisti! (Hah!) Muita oireita ei ole ollut. Mintulla siis… En tiedä onko mahdollista että Mintun pistämä Pregnyl voisi vaikuttaa myös minun hormoneihini? Olen kyllä aika herkkä reagoimaan kaikkeen, mutta meneekö tämä jo liioittelun puolelle? Olen ollut etenkin piinapäivien alkupuolen aivan järkyttävän väsynyt, ja nyt kun omat kuukautiset lähestyvät olen kärsinyt aika jomottavista alavatsakivuista ja rintojen kipeytymisestä, vaikka en normaalisti saa juurikaan fyysisiä oireita ennen kuukautisten alkua. Pari yötä sitten näin unta että olin raskaana ja synnytin ostoskeskuksessa!

Mintulla on ollut piinapäivien alusta asti enemmän tai vähemmän sellainen olo että tällä kertaa saattaisi onnistaa, tosin aivan nyt viimeisen vuorokauden aikana olo onkin ollut ristiriitaisempi ja epävarmempi. Minä taas olin aluksi hyvin voimakkaasti siinä uskossa, ettei meitä onnista. Jossain piinapäivien puolivälin seutuvilla huomasin yhtäkkiä että Minttu näyttää jotenkin erilaiselta – en tiedä onko siihen syypäänä mahdollinen alkava raskaus vaiko pelkkä Pregnyl, enkä oikein edes osaa selittää asiaa, mutta se antoi minullekin vähän toivoa tähän odottamiseen.

Testipäivän lähestyminen jännittää todella kovasti. Pelottaa, kuinka suuri pettymys tulee olemaan jos raskaustestin tulos on taas negatiivinen. Ei auta vaikka negatiiviseen tulokseen ja pettymykseen kuinka yrittäisi varautua ennalta. Tekisi melkein mieli jättää testaamatta, mutta toisaalta testi on kuitenkin loppujen lopuksi helpompi tapa saada tieto negatiivisesta tuloksesta kuin kuukautisten alkaminen. Alustava testipäivä on perjantaina, ja olemmekin nyt pohtineet milloin testi kannattaisi tehdä. Testataanko heti aikaisin aamusta? Mutta kuinka vaikea on lähteä töihin heti sen jälkeen jos tulos ei ole toivottu? Pitäisikö testata vasta illalla tai jättää testi suosiolla viikonlopulle? Entä jos kuukautiset ehtivät alkaa perjantaina päivän aikana ja huonot uutiset tulevat sitten yllätyksenä kesken työpäivän? Normaalikierrossa Mintun kuukautisten olisi määrä alkaa vasta ensi maanantaina tai tiistaina, mutta emme tiedä miten irrotuspiikki vaikuttaa kiertoon.

Kommentit (13)

 1. Avatar
  Ruska 24.2.2016 klo 13:51

  Huisin jännää! Täälläkin ollaan ihan pistoksissa peukut pystyssä :)

  Tiedän tuon ristiriitaisen tunteen, muakin testipäivä rupes loppumetreillä ahdistaa vaikka luulin sitä odottavani malttamattomana.. Meille lekuri silloin sanoi, et testaisin vasta dpo16-18, et viiva näkyis kunnolla. Testasin kuitenkin dpo14 aamulla (menkat piti alkaa dpo13) ja viiva oli todella-todella hento haamu. Parissa päivässä vahvistui.

  Pregnyyliin en osaa ottaa kantaa, mut raskaustesti kannattaa ymmärtääkseni tehdä aamuvirsasta. Eli jos pe aamun tulos reaktioineen jännittää, niin ehkä la aamu on parempi..? Jos vaan maltatte mielenne.. Ja voihan olla, et la aamulla näkyy jotain sellaista mikä pe olis siinä ja tässä ;) Jännää, jännää :)

  • Marikki
   Marikki 24.2.2016 klo 20:46

   Meinaa olla vähän liiankin jännää! Voi olla että jätetään testaus lauantai-aamulle niin menee vielä jännemmäksi :D

 2. Avatar
  S 24.2.2016 klo 21:06

  Tsemppiä! Testi kannattaa tehdä aamuvirtsasta, silloin on hormoonien määrä korkeimmillaan :-)

  • Marikki
   Marikki 24.2.2016 klo 22:06

   Kiitos! :) Minä olin vähän samaa mieltä että testi kannattaisi tehdä aamulla, tuo toinen puolisko väitti että sen voisi tehdä milloin vain. Ehkä se nyt uskoo kun muutkin ovat sanoneet samaa :D

   • Avatar
    Ruska 24.2.2016 klo 22:19

    Oikeassa hänkin :) Kun hormonien määrä kasvaa rytisten, niin viikon jälkeen voiski tehdä millon vaan. Mut ihan alkumetreillä ku hormonitasot on siin ja siin, korkeimmat lukemat ja plussa tulee aamuisin.

 3. Avatar
  Raija 24.2.2016 klo 21:59

  Iiiiks! Jännittää ihan mielettömästi teidän puolesta! :) Toivotaan parasta. Me pidetään teille peukkuja!

  • Marikki
   Marikki 24.2.2016 klo 22:06

   Kiitos! Iiiiiiks tosiaankin!

 4. Avatar
  Hiekkakakku 25.2.2016 klo 09:21

  Toivon teille todella plussaa! Mulla on ihan sama tilanne, eli pregnyl ja inssi samana päivänä kuin teillä ja munasolu myös luhistumassa inssin aikaan ja eilen tein yllättäen plussatestin (Raskaana 1-2)! Toivottavasti teille käy siis samoin! Viime kerralla plussa tuli huomattavasti myöhempään, joten sen takia olen vielä vähän sekaisin, että voiko tämä olla edes totta.

  • Marikki
   Marikki 3.3.2016 klo 22:55

   Unohdin aivan vastata aiemmin. Onnea kovasti plussasta! :)

 5. Avatar
  lelu 26.2.2016 klo 14:44

  Jänskää!!! jospa?! :)

 6. Avatar
  Raija 26.2.2016 klo 17:33

  Ne tuhat katselukertaa teidän sivuilla on sit niitä, kun olen täällä päivittänyt sivuanne minuutin välein! :D Täällä jännitetään teidän puolesta!

  • Avatar
   Anni 26.2.2016 klo 17:54

   Sama täällä! :D Peukut pystyssä!

 7. Avatar
  Nipsu 26.2.2016 klo 20:42

  Joo sama täällä! :D peukut on niiiin pystyssä <3

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle