Piikkkeejäääää!

10.2.2016

Tänään on kiertopäivä 10 ja kävin jälleen follikkeliultrassa. Tämä kierto on toinen, jossa on mukana lääkeapua. Otin viime viikolla Letrozolia kiertopäivinä 2-6. Ja tänään kuvioihin otettiin follikkeliultratuloksen myötä vielä vähän ylimääräistä apua. Edellistä isommalla Letrozol-annoksella oli tarkoitus yrittää saada aikaan kaksi munarakkulaa, jotta inseminaation onnistumistodennäköisyys paranisi. No, eipä auttanut. Vasemmalla möllötti yksi 16 mm kokoinen johtorakkula. Oli siellä (vasemmalla) ilmeisesti myös muutama pienempi munarakkula, ja näistä isoin oli 11-12 mm kokoinen. Limakalvo oli sentään hieno (6,6 mm ja kolmikerroksinen). Greippimehu vai Letrozol, ken tietää!

Johtorakkulan ja aiempien munarakkuloiden koon suhteen epätasaisten kiertojen perusteella lääkäri arvioi, että ovulaation osuminen lauantaille (kiertopäivä 13) on erittäin todennäköistä. Mainitsin lääkärille, että emme ole Marikin kanssa ihan varmoja Pregnylin käytöstä. Kysyin myös, miksi sen käyttömenetelmissä tuntuu olevan isojakin eroja. Inseminaation yhteydessä, vuorokautta aiemmin, jopa 36 tuntia aiemmin. Se on kuulemma hyvin tapaus- ja potilaskohtaista, tietenkin. Milloin opimme olemaan lukematta blogeja ja palstoja kuin piru raamattua ja luottamaan siihen, että lääkärit osaa asiansa? Yksi vaihtoehto olisi edelleen jatkaa luonnollisella kierrolla ja ottaa riski, että inseminaatio jää lauantaiovulaation vuoksi välistä.

Lääkäri mietti ja pohti ja lopulta ehdotti, että minulle pistettäisiin pieni annos (75 IU) Menopur-hormoniyhdistelmää tänään (keskiviikkona), pistäisin huomenna töiden jälkeen (klo 17) Pregnylin, ja inseminaatio tehtäisiin perjantaina klo 14. Menopurilla pyrittäisiin vauhdittamaan pienemmän munarakkulan kypsymistä ja Pregnylillä ne irrotettaisiin munasarjasta. Hetken miettimisen jälkeen suostuin tähän suunnitelmaan. Tuleepa kokeiltua jotain uutta tässäkin kierrossa uuden luovuttajan lisäksi. Yhden lauantaiovulaation syksyllä kokeneena väärän päivän ovulaatio tuntui inhottavammalta kuin lääkkeiden pistäminen. Ja säästyypä kalliit Clearbluet tulevaisuuteen.

Lääkärikäynnin jälkeen hoitaja neuvoi minulle lääkkeiden sekoittamisen ja pistämisen perusteet ja lopuksi pistin itse Menopurin mahamakkaraan (noin klo 12.45). Kauhusta jäykkänä työnsin neulan ihoon silmät kiinni. Nipisti, mutta ei sattunut. Nyt kuvittelen, miten sisälläni kasvaa hormonihirmu, vaikka hoitaja vakuutti, ettei Menopurista tule kummempia oireita. Pregnyl on sitten eri asia.

Niin ja ennen ultraääntä kävin verikokeessa. Minulta tarkistetaan varmuuden vuoksi kilpirauhasarvot ja samalla katsotaan myös perusverenkuva. En pidä neuloista ollenkaan, joten tämä päivä oli hyvää siedätysterapiaa. Verikoetulokset saadaan todennäköisesti perjantaina.

Marikilla olisi työvuoro perjantaina inseminaation aikaan, mutta hän sai sen vaihdettua, että pääsemme yhdessä klinikalle. Josko meilläkin nyt onnistuisi. On sentään yhdeksän kuukautta siitä, kun Marikki varasi meille ensikäyntiajan, inseminaatio tehdään ystävänpäiväviikonloppuna ja raskaustestin ajankohta melkein osuu meidän olympiadin välein juhlittavaan kihlapäivään. Symboliikkaa kerrakseen.

Kommentit (12)

 1. Avatar
  lelu 10.2.2016 klo 21:25

  Tsemppiä ja peukut pystyssä täällä! Tehä kävitte Oulussa väestöliitolla? Oletteko tykänneet?
  En usko et nuista lääkkeistä ainakaan pitäs haittaakaan olla koska niitä niin paljon lääkärit suosittelee! Itse ihmettelen kun kävimme vuosi sitten Helsingissä yksityisellä niin miksi sain aika vähä lääkkeitä vaikka inseminaatioita kerettiin siellä kumminki neljä tekemään, tuloksetta.
  Nyt koittakaa olla sit liikaa stressaamatta kun inseminaatio tulee ja älkää testakko liian aikaisin koska toi pregnyl vaikuttaa aika kauan elimistössä piirtäen kaks viivaa raskaustestiin..(ainaki näin itse epäilen) :)

  • Minttu
   Minttu 10.2.2016 klo 22:21

   Kiitos tsempeistä ja peukuista. Oulussa käymme ja henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa – kunhan vaan päästäisiin omista luottamusongelmistamme eroon.

   Varmasti lääkkeistä on hyötyä, toivottavasti auttaisivat heti tällä kertaa. Ja Pregnyl tosiaan vaikuttaa elimistössä noin 10 päivää ja aiheuttaa positiivisen tuloksen raskaustestiin sinä aikana, koska se on raskaushormoni. Aiemmilla yrityskerroilla on pystytty odottamaan sinne 14. päivälle, joten eiköhän tälläkin kertaa.

  • Minttu
   Minttu 11.2.2016 klo 08:54

   Se vielä tuli mieleen, että Oulussakin tuntuu, että eivät ensimmäisenä ole tyrkyttämässä täysiä lääkeannoksia ja ensimmäinen liike niiden käyttöönotolle tuli meiltä. Pyytämällä saa siis keskustelun avatuksi.

   • Avatar
    lelu 11.2.2016 klo 21:16

    aivan, meillä tässä alkamassa mietintä mitä seuraavana et joskus saisimme ehkä vauvan maailmaan… Joten sillä kyselen oulun klinikkaa koska se on yks vaihto ehto kun nykyään pohjanmaalla asustetaan. Kuhan sais noi työ/raha asiat ja vaimon kuntoon niin jaksais alkaa miettii tulevaa :)

   • Minttu
    Minttu 11.2.2016 klo 21:25

    Toivottavasti teille löytyy sopiva klinikka ja asiat tulee pian kuntoon kaikin puolin!

 2. Avatar
  Raija 10.2.2016 klo 21:54

  Jännää! Toivottavasti kaikki menisi tällä kertaa hyvin! Voin hyvin eläytyä tuohon piikkikammoon. Itseänikin hirvittää se, jos jossain vaiheessa joutuu itse pistämään jotain omiin mahamakkaroihin. Toisen pistämänä se vielä jotenkin menee, mutta että itse… noh, toivotaan, että siihen asti ei tarvitsisi mennä.

  Tsemppiä sinne! :)

  • Minttu
   Minttu 10.2.2016 klo 22:25

   Toivotaan :) Täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt, miten helppoa itsensä pistäminen oli. Neulojen kanssa sohlaaminen (annostelu, sekoittelu) tuntui hankalalta, mutta pistäminen oli aika ok. Labrakokeisiin en tähän ikään mennessä ole tottunut, mutta ainakaan tuo pieni neula ei ollut iso ongelma ensimmäisen jännityksen jälkeen.

   Kiitoa tsempeistä!

 3. Avatar
  Ruska 10.2.2016 klo 23:05

  Maca-jauhe, greippimehu, akupunktio jne. – jokaiselle jotakin. Itse luonnostaan ohutlimakalvoisena haksahdin Gelee Royaleen. Tiedä sitten oliko siitä apua vai ei, mut yks tabu jäi tarpeettomana purkin pohjalle ja plasebonakin toimi, joten on helppo vannoa sen nimeen :D

  Tsemppiä loppuviikkoon – ja loppukuulle. Täällä peukut pystyssä jännätään ja toivotaan teidän puolesta! :)

  • Minttu
   Minttu 11.2.2016 klo 00:17

   Pääasia tosiaan, että saa edes placeboapua *jostain*. Kiitos tsempeistä!

 4. Avatar
  MiSa 15.2.2016 klo 15:15

  Tänään tuli meillekin piiikkejä!! Onneksi toinen puoliskoni on rohkeampi pistäjä kuin minä, hän sai pistää kotona minua kun itse pidin makkarasta kiinni :D Ei siis auttanut klinikan harjoituspistos kammooni ja mukavahan se on et kulta on rohkeempi kuin minä :)

  • Minttu
   Minttu 15.2.2016 klo 18:41

   Mulle ei herunut apua. Kamera vaan räpsyi ympärillä operaation ajan!

 5. Avatar
  MiSa 17.2.2016 klo 10:31

  :D Onneksi meillä ei hoksattu ottaa kameraa esiin :D

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle