Kolmekiloinen kolmeviikkoinen

20.12.2016

Eilinen painokontrollikäynti toi iloisia uutisia: vauva on vihdoin ylittänyt syntymäpainonsa sekä kolmen kilon rajapyykin! Painoa oli kontrollissa 3030g. Tänään vauva on kolmeviikkoinen, ja vaikka vielä opettelemme yhteiseloa ja tutustumme pikkuiseen, on vaikea muistaa aikaa ennen vauvaa. Tuntuu kuin pikkuinen olisi ollut luonamme aina. On vaikea kuvitella että on joskus ollut olemassa aika jolloin vauva ei olisi ollut täällä ja näin kamalan rakas.

Kolmeviikkoisena vauva yhä pääasiassa nukkuu, mutta hereillä olon hetkiä on yhä enemmän ja ne ovat pidempiä. Vauva tutkiskelee kasvojamme tarkkaavaisena, ja tuijottaa neuvolasta saatua hymynaama-julistetta pitkiäkin hetkiä. Välillä vaikuttaa siltä kuin vauva yrittäisi kommunikoida hymynaaman kanssa vispaten käsiään ja päästäen pieniä kiljahduksia naaman suuntaan. Vauva viihtyy todella hyvin Mintun siskolta saadussa säkkituolissa ja pitää selvästi soittorasiasta, jota soitimme tälle ahkerasti jo raskausaikana.

Vaikka vauva on pikkuinen, on tämä kovin tiitterä ja määrätietoisen oloinen liikkeissään. Kun imetyshetki on hänen mielestään ohi, heittäytyy hän imemisasennosta Mintun syliin imetystyynyn päälle selälleen ja nukahtaa siihen samantien. Kun minä pidän sohvalla loikoilessani vauvaa mahallaan rintani päällä, pyrkii pikkuinen päättäväisesti kiepsauttamaan itsensä kylkiasentoon parempaa nukkumisasentoa varten.

Olemme alkaneet makustella vauvan mahdollista nimeä. Pääasiassa vauva kulkee vielä loppuraskauden aikaisella lempinimellään, mutta olemme yrittäneet nyt käyttää kotona myös tulevaa nimeä silloin tällöin kun muistamme. Sen lisäksi käytössä on suuri liuta muita lempinimiä kuten Pieni Setä (johtuen vauvan ajoittaisesta Benjamin Buttonmaisesta ulkonäöstä ja ilmeistä) sekä Ahnas Pieni Näätä, joka kuvaa vauvan ahnasta tissille hakeutumistyyliä. Olemme pohdiskelleet myös jotain kivaa blogissa käytettävää nimimerkkiä, ettei tarvitsisi kirjoittaa pelkästä vauvasta kovin kauaa, mutta pojalle sopivaa lastenkirjasta tuttua nimeä emme ole vielä keksineet.

Kommentit (4)

 1. Raija 23.12.2016 klo 09:18

  Ihana, kun jaksatte päivittää blogia vauva-arjen keskellä! On kiva lukea kirjoituksia ihan pienestä. Vaikea uskoa, että jo parin kolmen viikon päästä saattaisimme olla samassa tilanteessa.

  Hyvää joulua teille koko perheelle!

  • Marikki
   Marikki 1.1.2017 klo 22:08

   Harmittelin aina ennen kun vauvan synnyttyä vauvablogit hiljenivät niin kovasti. Mietin silloin että äitiyslomallahan sitä vasta blogia ehtiikin päivitellä kun vauva nukkuu niin paljon! Noh, nyt on oma blogi päivittynyt vähän laiskemmanlaisesti! Enemmänkin olisi ollut asiaa ja useammin voisi päivittää, mutta päivät hujahtavat sellaista vauhtia että millään ei meinaa ehtiä, vaikka vauva tosiaankin nukkuukin paljon (tosin suostuu nykyään nukkumaan päiväsaikaan vain sylissä!) Ihanaa odotuksen loppuvaihetta! :)

 2. Ruska 30.12.2016 klo 17:50

  Hienoa, että paino on noussut :) Se kun tyytyväisyyden ohella on yksi hyvinvoinnin mittari vaikka painokäyrät voivatkin käyttäytyä hyvin yksilöllisesti. Varmasti uutinen oli huojentava. Tsemppiä ruokailupuuhiin ja pikkumiehen kasvun tielle :)

  • Marikki
   Marikki 1.1.2017 klo 22:09

   Kiitos tsempeistä! Vauvalla alkaa olla jo lupaava pieni kaksoisleuka ja mahakin pullottaa, että eiköhän olla onneksi nyt oikealla tiellä! :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle