Ensimmäinen follikkeliultra

15.9.2015

Jännät ajat lähestyvät. Kävin tänään ensimmäisessä follikkeliultrassa. Nyt on kiertopäivä 11.

Käynti oli nopea ja kesti alle 10 minuuttia. Kalvo oli kuulemma hieno ja paksu (8-9 mm) ja vasemmalla puolella oli 16-17 mm kokoinen rakkula. Kysyin, mikä on tavallinen valmiin rakkulan koko. Lääkärin mukaan valmiit rakkulat ovat keskimäärin 18-20 mm.

Lääkäri määräsi minut aloittamaan ovulaatiotestit jo huomenna ja hän arvioi, että positiivinen tulos tulee viimeistään perjantaina. Kuulemma, jos menisi lauantaille asti, rakkula olisi jo 23 mm kokoinen eli ei osuisi keskiarvohaarukkaan. Olimme itse laskeneet edellisen kierron (kp 15) perusteella, että LH-huippu osuisi viikonlopulle tai ehkä jopa maanantaille, mutta lääkärin mukaan se on epätodennäköistä.

Ensimmäinen inseminaatio voidaan ehkä tehdä siis jo ennen viikonloppua. Huikeaa! Ja jännittävää, sillä olimme asennoituneet viettämään vielä yhden ”tavallisen viikonlopun”, ja nyt inseminaatio tehdäänkin ehkä jo tällä viikolla.

(Toivotaan nyt, että klinikalle päästään tässä kierrossa, koska lauantai on positiivisen tuloksen suhteen ongelma. Klinikka ei ole auki viikonloppuna.)

Kommentit (0)

Ei kommentteja. Ole ensimmäinen!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle