Ensimmäinen inseminaatio

19.10.2015

Eilisaamuna (sunnuntaina) Clearbluen ovulaatiotestiin piirtyi kierron ensimmäinen hymynaama. Siksi otimme heti kahdeksalta tänä aamuna yhteyttä Väestöliiton klinikkaan ja saimme inseminaatioajan lounastauoksi. Olin töissä kuin tulisilla hiilillä siihen asti, kun lähdin hakemaan Marikkia matkalla klinikalle. Jännitin inseminaatiota enemmän kuin aiempia käyntejä, enkä osannut olla tilanteessa täysin rento, mutta toimenpide kävi nopeasti. Marikki oli mukana ja piti kädestä.

Odotin, että inseminaation jälkeen laitetaan heti housut jalkaan ja lähdetään, mutta sainkin makoilla penkissä kymmenisen minuuttia. Samalla kävimme läpi lääkärin kanssa seuraavat vaiheet ja saimme myös siemennestetutkimuksen tulokset. Sukusolut olivat erittäin hyvää laatua. MOT5-sperma (0,5 ml) sisälsi 19,5 miljoonaa siittiötä (39 miljoonaa millilitrassa). 58 prosenttia (eli yli 11 miljoonaa käytetyssä oljessa) olivat eteenpäin uivia. Lääkäri arvioi ultraäänen perusteella, että munarakkula oli puhjennut (oikealta puolelta) aiemmin aamulla, ja että limakalvo oli 9,5-10,5 mm paksu. Inseminaatio meni lääkärin mukaan teknisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Olosuhteiden pitäisi siis olla kunnossa. Nyt se on enää tuurista kiinni.

Kun pääsimme autolle, pötköttelin vielä hetken auton takapenkillä jalat kattoa kohti. (Tuli melkein mieleen The L Word ja If These Walls Could Talk 2…) Nyt edessä on ensimmäistä kertaa se kuuluisa kahden viikon odotus. Ensimmäisen puolikkaan päivän perusteella odottelu ei tule olemaan helppoa. Puhuimme Marikin kanssa, että vaikka minulle on ominaista olla realistipessimisti ja Marikki odottaa muuten vain pahinta, yritämme olla tämän asian suhteen mahdollisimman optimistisia ja toiveikkaita, sillä petymme joka tapauksessa, mikäli raskaus ei tärppää. Kuvan mallin mukaisesti siis iloa ja hymyä elämään ja mahdollisimman rentoa odottelua.

Kommentit (8)

 1. Avatar
  lelu 20.10.2015 klo 20:32

  Tsemppiä ja peukut pystyssä teille! Toivottavasti piinaviikot menee nopeasti ja testiin piirtyisi viivat. Nyt vaan koita olla stressaamatta ja miettimättä liikaa asiaa, vaikkakin se on todella vaikeaa. (:

 2. Avatar
  Hiekkakakku 20.10.2015 klo 21:01

  Pitkää pinnaa piinapäiviin ja parasta mahdollista lopputulosta!♡ Olipa ikävä lukea aiemmista kommenteista, ettei Hgin VL ole enää lauantaisin auki. Täällä on kakkoskierros suunnitelmissa ja ovisplussa on jumittanut viime kuukaudet viikonlopussa. Edellisellä kerralla tärppäsi heti ekalla luomuinssillä, kun inssi tehtiin jo ovisplussa-päivänä (folli 20 mm, limakalvo 12 mm), joten sen takia haluaisin mennä samalla kaavalla. Tuntemuksista (todella vahvat sitten synnytyksen) päätellen ovis tapahtuu aina samana iltana, kun ovistesti on näyttänyt aamupäivällä plussaa, joten seuraava päivä voi olla jo liian myöhäinen ajankohta. No jos tässä nyt ensin ottaisi yhteyttä klinikkaan! :D

  • Marikki
   Marikki 21.10.2015 klo 09:27

   Kiitos! Harmi tosiaan etteivät nuo VL klinikat ole viikonloppuisin auki. Teillähän on mukavasti mennyt kun ensimmäisellä tärpännyt! Se tuntuu niin lottovoitolta ettei sitä ole edes tosissaan osannut ajatella että oikeasti nyt tämä ensimmäinen voisi onnistua, mutta kiva kuulla että niinkin on tapahtunut :)

 3. Avatar
  Raija 21.10.2015 klo 15:36

  Oi ihanaa, että pääsitte jo ekaan inssiin! :) Me pidetään täällä teille peukkuja, että kaikki menisi ekalla kerralla hyvin!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle