Luettavaa ja selattavaa

24.10.2015

Tässä ensimmäisen raskaustestin ajankohtaa odotellessa olemme miettineet, mikä olisi kattavin raskaus- ja vauva-ajasta kertova tietokirja omaan kirjahyllyyn hankittavaksi. Tällä hetkellä harkitsemme joko Suomalaista vauvakirjaa tai Odottavan äidin käsikirjaa. Vauva: omistajan opas olisi varmasti hauska (ja informatiivinen), mutta sen taidan varata kirjastosta sitten, kun olemme tukevasti raskaana.

Paikallisten kirjakauppojen hyllyssä oleva valikoima on suoraan sanottuna suppea, joten kirja pitäisi tilata sokkona netistä. Monista netin listoilta ja palstoilta löytyvistä kirjasuosituksista on painos loppu. Vaihtoehtoja ei lopulta ole kovin montaa, mutta koska kyse on tietokirjoista, ei näitä kovin montaa raaski ostaa. Kirjastosta löytyy tietenkin paljon valikoimaa, mutta kirjat ovat haluttua tavaraa ja harvemmin saatavilla.

Kuvat: Adlibris

Kommentit (9)

 1. Avatar
  lelu 24.10.2015 klo 21:23

  Oi, vauvakirjat ja äidiksi kirjat ovat ihania! itse olen hamstrannut ja saanut lahjaksi jo Suuri äitiyskirja, Äidiksi ja Suomalainen Vauvakirja. Kaikki luettu jo aikoja sitten kannesta kanteen ja uudestaan aina ku tekee mieli jotain ihanaa lukea. Lisäksi minulla on myös tuo Ikioma perheeni, joka sitten joskus on luettavissa lapselle. :)

  • Minttu
   Minttu 25.10.2015 klo 18:55

   Mikä noista lukemistasi kirjoista on sinusta paras, jos haluaa tietoa raskauden aikaisista tapahtumista?

   • Avatar
    lelu 28.10.2015 klo 19:50

    Äidiksi oli miusta jotenki parhain ja ihanin. Jossa kerrottiin jokaisesta raskausviikosta, ja lapsen syntymän jälkeenkin. Kirjassa seurattiin siis yhden naisen koko raskaus aikaa. Lisänä siinä oli kaikkia hyviä tietoiskuja :)

   • Minttu
    Minttu 30.10.2015 klo 17:41

    Pitääpä yrittää löytää vaikkapa kirjastosta!

   • Avatar
    lelu 28.10.2015 klo 19:51

    ps. Kirjan kirjoittaja; Katja Kessler

 2. Avatar
  Hiekkakakku 25.10.2015 klo 14:50

  Meiltä löytyy tuo Suomalainen vauvakirja, mikä on ihan kiva ja kattava perusopus. Tosin sitä ei ole avattukaan kahteen vuoteen, eli luin sitä viimeksi silloin, kun hoitoja ei oltu vielä edes aloitettu! :D Jostain syystä en raskaana ollessani ollutkaan sitten enää kiinnostunut lukemaan yhtään mitään raskauteen liittyviä juttuja tyyliin ”rv18 tapahtuu sitä ja tätä”. Kai se jotain informaatioähkyä oli ja jotenkin sitä vain ”tiesi” mitä tapahtuu ilman opuksiakin. Ja sitten kun lapsi syntyi, niin aiheutti vaan stressiä, jos luki kirjasta (tai netistä), että tietyn ikäisenä pitäisi osata tehdä joku tietty asia, kun ei se välttämättä mene niin. Eli vaikka olenkin suuri kirjojen ystävä, niin itse olisin voinut jättää tämän kategorian kokonaan väliin.

  • Minttu
   Minttu 25.10.2015 klo 18:59

   Se voi olla, että kun raskauden aikana on muutakin mietittävää kuin kirjojen lukeminen, ja lapsen saavuttua ei varmastikaan ehdi pahemmin käyttää aikaa tietokirjojen lukemiseen. Siksi olisikin hauska lukea yksi kattava opus nyt, kun vielä odotetaan odottamista, jotta olisi joku ajatus tulevista tapahtumista. Netistä kun etsii tietoa esimerkiksi raskauden vaiheista, sivustoihin ei täysin uskalla luottaa, koska tietolähteet ovat (tuntuvat olevan) mitä sattuu epävirallisia selostuksia.

   Tiedätkö, tarjoaako joku virallinen taho kattavaa tietoa netissä?

 3. Avatar
  s 26.10.2015 klo 05:15

  Neuvolasta saa sitten ensimmäisellä kerralla muutama opuksen, joissa käsitellään odotusaikaa viikko viikolta. Meillä riitti ne alkuu hyvin ja vauvan syntymän jälkeen ollaan luettu tuota suomalaista vauvakirjaa ja yhtä toista, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista.

  • Minttu
   Minttu 26.10.2015 klo 11:55

   Ilmeisesti Suomalainen vauvakirja on ihan hyvä opus?

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle