Viimeisiä viedään

30.11.2015

Nyt kun testausajankohta (tai kuukautiset) lähestyy, ajattelin kirjata ylös vihdoin viime viikon loppupuolella ilmestyneet fyysiset oireet. Kun Marikki kirjoitti tämän yrityskerran puolivälin tuntemuksista, oireeni olivat vielä hyvin vähäiset. Edelliseen yrityskertaan verrattuna oireet ovat olleet hyvin erilaisia ja selvästi fyysisempiä. Viimeksi mentiin (lopputuloksestakin päätellen) pääasiassa henkisellä puolella.

Viime viikon puolivälistä alkaen (6-7 päivää inseminaation jälkeen) olo oli viikonloppuun asti epänormaalin ”kostea”, lähes samanlainen kuin ovulaation nurkilla. Alavatsaa myös nipisteli parina päivänä. Loppuviikosta (noin 8 päivää inseminaation jälkeen) vatsassa myös kupli ajoittain. Viikonloppuun mennessä pistely ja nipistely muuttui poltteluksi. Viikonloppuna (9-10 päivää inseminaation jälkeen) alkoi vuoropuolittainen lievä jomotus, joka on jatkunut vielä tänäänkin (11 päivää inseminaation ja ovulaation jälkeen). Nyt iltaa kohti alavatsaan on hiipinyt kuukautisia enteilevä kevyt kipuilu ja aavistuksen omainen ”kuukautiset alkaa huomenna” -olo. Menkkaoloa lukuunottamatta kaikki muut oireet ovat erilaisia tai uusia edelliseen yrityskiertoon nähden.

Ovulaatiopäivän perusteella kuukautisten ei pitäisi alkaa kuin aikaisintaan keskiviikkona. Raskaustesti kannattaa tehdä vasta aikaisintaan torstaina (14 päivää ovulaation/inseminaation jälkeen). Lääkäri ohjeisti inseminaation yhteydessä tekemään raskaustestin vasta lauantaina ja sinne tämän hetkisellä menkkaololla tuntuu olevan hirveän pitkä matka. Tsemppaan itseäni sillä, että rinnat eivät toistaiseksi ole kipeinä, kuten yleensä pari päivää ennen kuukautisia. (Käsittämätöntä, miten nopeasti sitä on oppinut tuntemaan oman kiertonsa ja oireensa!)

Olin vielä päivällä erittäin positiivisella fiiliksellä onnistumisen suhteen, mutta iltaa kohti epäilykset ovat hiipineet mieleeni. Tämänkertaiset piinapäivät ovat olleet oikeastaan tähän päivään asti minulle huomattavasti helpompia kuin viimeksi. Tuntuu, että omat piinapäiväni alkoivat vasta tänään. Marikkihan jo aiemmin raportoi, että hänelle tämä kerta on ollut huomattavasti piinaavampi. Ehkä on hyvä, että vuorottelemme odotustuskiemme kanssa.

Marikki myötäelää projektissa täysillä mukana. Hänen kuukautiskierto on mennyt aika sekaisin muutaman kuukauden aikana. Tänään hänestä alkoi tuntua, että emme ole raskaana, vaikka vielä viikonloppuna mieli oli luottavainen. Oikea etiäinen vai alkavien kuukautisten aiheuttamaa alakuloa?

Aiheen vierestä pitää vielä mainita, että Marikki vahtii tekemisiäni (erityisesti raskaampia) kuin haukka. En saisi siirtää kissanhiekkapussia alle puolen metrin matkaa tai laittaa pihaa talviteloille. Kauppakasseistakin saan kantaa tällä hetkellä ne kevyimmät. Oikeastaan ihan hauskaa olla välillä parisuhteen ”lady”.

Kommentit (4)

 1. Avatar
  Raija 1.12.2015 klo 19:37

  Iiik, mua jännittää teidän puolesta! Täällä kaikki peukut ja varpaat pystyssä! :)

  • Minttu
   Minttu 1.12.2015 klo 19:49

   Kiitos peukuista. Jännemmäksi vaan käy.

 2. Avatar
  Tanja 2.12.2015 klo 13:31

  Jännään teidän puolesta ja toivon parasta! :)
  Muistan vielä hyvin noiden piinapäivien tunteet ja ajatukset. Minulle tehtiin Oulun väestöliitossa 3 inseminaatiota kunnes 1 IVF-hoito tuotti tulosta ja ihana poikamme syntyi 30.10.

  • Minttu
   Minttu 2.12.2015 klo 18:37

   Oi, hienoa että teillä onnistui!

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle