Ei tällä kertaa

3.12.2015

Niinhän siinä sitten kävi, että Mintun kuukautiset alkoivat tänään. Ehdimme testaamaan aamulla ennen kuukautisten alkua, mutta kuten arvata saattaa, oli raskaustestin tulos negatiivinen. Vaikka olin jo alkuviikosta arvellutkin ettei meillä tärppää tällä kerralla, tuntui negatiivinen tulos silti isolta pettymykseltä. Aamuinen bussimatkani töihin meni vähän itkua nieleskellen, ja Minttu oli joutunut pyyhkimään silmäkulmiaan töissä kun kuukautiset sitten alkoivat päivällä.

Minttu soitti jo klinikalle ja teki hoitajan kanssa suunnitelmat tätä uutta kiertoa varten. Uuden yrityskerran suunnittelu hoitajan kanssa oli kuulemma auttanut pääsemään yli pahimmasta pettymyksen tunteesta, kun ajatukset olivat suuntautuneet jo uutta mahdollisuutta kohti. Hoitaja oli lohduttanut, ettei kaksi epäonnistunutta yritystä ole lainkaan epätavallista. Eihän se tietenkään olekaan, ja sillä ajatuksella tähän hommaan lähdettiin, että yrityksiä saattaa tulla useita. Mutta siitä huolimatta negatiivinen tulos tuntui meistä molemmasta pahalta. Ehdin käydä työpäivän aikana läpi koko tunteiden kirjon: aamun surullinen tunnelma vaihtui päivän aikana ensin pienoiseen paniikkiin, kun kaikki aiheeseen liittyvät uudet ja vanhat pelot nousivat taas mieleeni, ja sitten vihaisuuteen, kun mietin miksi ihmeessä aloitimme tämän projektin vasta nyt emmekä jo vuotta tai kahta aiemmin. Työpäivän loppuun mennessä oli pahin paniikki jo onneksi rauhoittunut, ja myös minun ajatukseni alkoivat suuntautua seuraavaa yrityskertaa kohti varovaisen toiveikkaana. Ihme että ehdin tehdä ollenkaan töitä tämän tunteiden vuoristoradan keskellä! Sain hankittua itselleni päivän aikana aivan kamalan pääkivun ja Minttu puolestaan sai töiden jälkeen oudon (onneksi lievän) allergisen reaktion. Viimeisen kahden viikon stressi näemmä laukesi vihdoin.

Kommentit (5)

 1. Avatar
  Raija 3.12.2015 klo 20:19

  No höh, voi harmi. Ollaan tosi pahoillamme teidän puolesta. Mutta eipä tuossa tilanteessa varmaan muuta voi kuin yrittää suunnata positiivisin mielin kohti seuraavaa yritystä. Tsemppiä sinne!

 2. Avatar
  mie 3.12.2015 klo 22:09

  Myötäelän vahvasti, tsemppiä jatkoon. <3

 3. Avatar
  Ruska 3.12.2015 klo 23:42

  Voihan kurjuus :(
  Voimia teille tänään ja tsemppiä uuteen kiertoon – jospa kolmas kerta toden sanoisi!

 4. Avatar
  Amala 9.12.2015 klo 16:43

  Voi harmi! Tsemppiä uuteen kiertoon! :)

 5. Marikki
  Marikki 10.12.2015 klo 22:28

  Kiitos kaikille tsempeistä! :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle