Joulukuun follikkeliultra

16.12.2015

Ovulaatiotestaus alkoi hoitajan ohjeen mukaan jo maanantaina. Ehdin töiden vuoksi vasta tänään klinikalle follikkeliultraan. Kierron alussa otetut kolme letrozolia eivät olleet lisänneet kypsyvien rakkuloiden määrää. Vasemmalta puolelta löytyi yksi 18,9 mm kokoinen rakkula. Limakalvo oli 10,9 mm paksuinen.

Edelliset kaksi epäonnistunutta yritystä on tehty, kun oikea puoli on kypsyttänyt munasolun. Toivomme siis, että vasemmalla puolella olisi pätevämpiä soluja. Ainakaan kalvon paksuudesta homma ei jää kiinni.

Sovimme lääkärin kanssa, että inseminaatio tehdään joka tapauksessa ennen viikonloppua. Jos testi ei näytä positiivista huomenna tai perjantaina, perjantaina otetaan inseminaation yhteydessä Pregnyl-piikki, johon sain jo reseptin.

Nyt käytämme viimeisen syksyllä tilaamamme oljen. Olemme uuden vuoden myötä useiden kysymysten äärellä, mikäli tämäkään kerta ei tuota toivottua tulosta. Vaihdammeko luovuttajaa? Pidämmekö kuukauden tauon? Otammeko enemmän lääkitystä käyttöön?

Kommentit (8)

 1. Avatar
  PW 17.12.2015 klo 12:45

  Oletteko miettineet siirtymistä kovempiin hoitoihin eli IVF?

  • Minttu
   Minttu 17.12.2015 klo 13:26

   Olemme puhuneet IVF:stä, mutta kahden kerran jälkeen ei vielä tunnu hyvältä vaihtaa niin koviin aseisiin. Ikää ei (minulla) ole vielä edes 32, joten yritämme toistaiseksi kevyemmin.

 2. Avatar
  Raija 17.12.2015 klo 17:30

  Toivotaan, että tällä kertaa tärppäisi, ettei tarvitsisi miettiä uusia suunnitelmia! Täällä peukut pystyssä.

  • Minttu
   Minttu 17.12.2015 klo 20:04

   Toivotaan. Huomenna pelipaikoille.

 3. Avatar
  Ruska 17.12.2015 klo 19:17

  Hyvän kokoinen folli :) Pidän peukkua, et hymynaama tulee ja ajoitus on napakymppi!

  Mitä kypsyttävään lääkitykseen tulee, niin nostovaraa on reilusti. Toki jos ovuloinnissa ei varsinaisesti ole ongelmaa, niin niiden kanssa pelataan varoen, ettei ylituotantoa tulisi. Sekin kun on inssin este tai vähintään hidaste (esim. ylim.follikkelit voidaan punktoida pois ennen inssiä). Itse silloin ajattelin luovuttajan kemiallista ”sopivuutta”. Päätin, et jos ei ois onnannu, niin kolmen inssin jälkeen ois jäbä mennyt vaihtoon. Silläkin uhalla, et tavallisestikin inssejä helposti tarvitaan 3-5.

  Mut joo, toivotaan ettei näitä tartte kuukauden päästä ees miettiä :)

  • Minttu
   Minttu 17.12.2015 klo 20:11

   Vasemmalla puolella oli syyskuussakin iso follikkeli (arviolta yli 23 mm ovulaatiopäivänä, lauantaina) ilman lääkitystä. Kaksi tässä välissä ollutta kiertoa tuotti oikealta vähän pienemmän rakkulan. Toivoimme salaa, että lääke olisi tuottanut ylimääräisen rakkulan, jotta mahdollisuudet onnistua olisivat parantuneet, mutta jospa onnistuisi yhdelläkin. Ensimmäinen yrityskerta vasemmalle puolelle!

   Minä olen miettinyt yhteensopivuutta todennäköisyyden kannalta. Heteroparit kuitenkin aika isolla prosentilla saavat aikaan jälkikasvua, joten ollaan mietitty, että millä todennäköisyydellä olisi valittu satojen joukosta juuri se luovuttaja, joka ei sovi yhteen mun tuotannon kanssa. Meillä oli tosiaan nyt aluksi kolme olkea, ja aluksi meinattiin, että vaihdetaan luovuttajaa, jos ei niillä onnistu, mutta pitää miettiä asiaa vielä uudestaan tammikuun puolella, jos on ajankohtaista.

 4. Avatar
  Amala 18.12.2015 klo 23:23

  Toivottavasti kaikki meni tänään perjantaina hyvin ja pääsitte inssiin. Tsemppiä mahdollisiin piinapäiviin!

  • Minttu
   Minttu 19.12.2015 klo 08:12

   Kiitos. Päästiin inssiin, raportti tulossa.

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle