Nalleja

8.12.2015

Voi ei, kaupoissa on aivan liikaa ihania lastenvaatteita. Tai siis vauvanvaatteita, sillä heti kun on kyse vähän isompien lasten vaatteista, onkin yhtäkkiä paljon vaikeampaa löytää kivoja unisex-vaatteita. Mutta vauvojen vaatteissa on kyllä niin ihania kuoseja ja värejä, että tekisi mieli ostaa kaappi täyteen pieniä vaatteita! Keksinkin nyt, että kerään silloin tällöin suosikkivaatteitani kollaasiksi tänne blogiin. Ehkä se (toivottavasti) hillitsee hieman vaatteidenostohimoa, kun saa kuitenkin ihastella niitä sitten täällä blogissa. Ehdin kyllä jo ostaa nuo farkut… löysin ne tyttöjenvaatehyllystä, mutta mielestäni ne sopivat aivan hyvin pojallekin.

Meillä on Mintun kanssa sopimus, että voin ostaa yhden vaatteen kuukaudessa. Sääntö on olemassa lähinnä siksi, ettei kampetta kertyisi liikaa nyt vielä tässä vaiheessa, kun lapsi on vasta toiveissa ja yrityksessä. Noh, tuosta sopimuksesta on yhdessä hieman lipsuttu jo reissussa sekä Gapin nettikaupan alessa, ja farkkujen oston yhteydessä ostin myös punaiset sukkahousut ja alennuksesta pienen myssyn. Olenkin päivittänyt sääntöä niin, että saan ostaa jotain vauvankamppeita kerran kuussa. Voin siis ostaa useammankin vaatteen, jos ostan ne samalla ostosreissulla. (En ole aivan varma mitä hyötyä on säännöstä jota voi halutessaan päivittää miten haluaa?) Laskin juuri, että tähän mennessä olemme hankkineet 9 pitkähihaista bodya, 5 housut, 3 paitaa, 1 lyhythihaisen bodyn, 1 yöasun, 1 sukkahousut, 1 sukat, 1 myssyn, 2 kuolalappua ja 2 harsoa. Suurin osa noista ostettiin syksyn ulkomaanreissulla, missä lomatunnelma ja ensimmäisen hoitokerran läheneminen saivat meidät ehkä hieman hullaantumaan. Mutta juu, onhan tuossa jo aikalailla kampetta.

Kuvat: Lindex, Next

Kommentit (4)

 1. Avatar
  PW 9.12.2015 klo 14:37

  Meillä kertyi ensimmäisiä kokoja 50-68 ihan VALTAVAT määrät. Niin paljon saatiin ilmaiseksi kavereilta ihan pienimpiä, ja uutena tuli myös ostettua ”alkuhuumassa” ennen kuin vauva oli vielä syntynytkään, ja kirppiksiltä saa noita pienimpiä kokoja todella hyväkuntoisina. tyttäremme on nyt 6kk ja aika tasan 68cm pitkä. Muutama väljän mallinen POP:in vaate menee vielä koossa 62 mutta muutoin lähes kaikki alle 68 on jo auttamatta liian pieniä.

  Kannattaa ”nyrkkisääntönä” pitää jokin tietty määrä koottain mitä tarvii. Jotakuinkin kussakin koossa pärjää mielestämme jos on esim 3 housut, 5 pitkähihaista bodyä, kolmet sukat, 2 sukkikset (riippuen onko kesä vai talvivauva, ja venyy tosi hyvin eli menee kauan), 2 yökkäriä, pipo/kypärämyssy+pipo ja joku hyvä villapuku talvivauvalle, ja haalari kauden mukaan. Kaikki muu on extraa.
  Esim meillä on kesävauva, mutta kesä oli niin viileä ettei hellevaatteita tai lyhythihaisia bodyjäkään tullut käytettyä juuri yhtään.
  Nyt kun siirrymme kokoon 74 seuraavaksi, alkaa vaatteetkin kulumaan ja likaantumaankin enemmän kun syödään enenevisä määrin kiinteitä ja vauva lähtee liikkeelle. Mutta nuo ensimmäiset koot, kannattaa ehdottomasti kiertää kirppareita ja aleja! Joku 56 kokokin meni meillä pieneksi jo 2kk ikään mennessä… Puhumattakaan koosta 50 joka kesti vain ekan viikon-2.

  • Marikki
   Marikki 10.12.2015 klo 22:32

   Olen kyllä miettinyt, että vaarana on että vaatetta kertyy liikaa kun aloittaa näin hyvissä ajoin tän ostelun… Toisaalta suurin osa noista on just alennuksista ostettuja, että rahallisesti ei ole kuitenkaan kamalaa panostusta tehty. :) Jotenkin suhtaudun noihin vauvanvaatteiden hankkimisiin niinkin, että ne on tapa mulle ei-synnyttävänä äitinä valmistella jotenkin ihan konkreettisesti lapsenhankintaa, kun en varsinaisesti ole hoitojen kohteena kuten Minttu.

 2. Avatar
  Matkalla Onneen 10.12.2015 klo 21:26

  Meillä on totaalisesti lähtenyt lapasista toi vauvanvaatteiden ostaminen.. En edes kehtaa myöntää, kuinka paljon meillä onkaan housuja tai bodyja.. Sen verran paljon, ettei pariin ekaan kuukauteen tarvis vauvalle välttämättä mitään vaatetta ostaa :D Me ollaan ajateltu asia niin, että on parempi ostaa pikkuhiljaa näitä tavaroita ja vaatteita, niin ei sitten tule kaikki heti samaan aikaan maksettavaksi. Sitten vasta kun vauva on jo tulossa, voi ostaa loput isommat asiat kuten turvakaukalon, rattaat ym. Meillähän on jo pinnasänkykin odottamassa käyttäjää ja kasaamista :D

  • Marikki
   Marikki 10.12.2015 klo 22:36

   No se on kiva kuulla etten ole ainoa ostelija :D Tottahan toki sekin, että nyt tehty panostus on sitten tulevista maksuista pois :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle