rv 4+2

Positiivinen

30.3.2016

Mietimme joskus aiemmilla yrityskerroilla sitä, millaisen reaktion positiivinen raskaustesti saisi meissä aikaan. Onnenkyyneliä? Iloista kiljumista? Pienen ollaanko me nyt ihan oikeasti valmiita vanhemmiksi-paniikin? Saimme kysymykseen vihdoin vastauksen viime perjantaina, kun teimme ensimmäisen positiivisen raskaustestimme! Emme kiljuneet tai itkeneet, panikoinnista puhumattakaan, vaan olo oli aika sanaton. Helpottunut, häkeltynyt ja varovaisen onnellinen. Halasimme ja vilkuilimme raskaustestin haaleaa viivaa hölmistynyt hymy huulillamme.

Päätimme tehdä ensimmäisen raskaustestin perjantaina (dpo 12), koska olimme lähdössä lauantaina työpäiväni päätteeksi sukuloimaan pääsiäiseksi, emmekä halunneet tehdä raskaustestiä salassa sukulaisten luona. Toisaalta negatiivisen pelossa emme halunneet jättää ensimmäistä testiä ja mahdollista pettymystä minun työaamulle ja pääsiäisreissun alle. Perjantain negatiivinen olisi antanut meille yhden päivän aikaa toipua. Emme myöskään halunneet odottaa testaamista pääsiäisen ylikään, koska Mintun kuukautisten oli aika alkaa sunnuntaina. Meitä huoletti hieman oliko testipäivä liian aikainen ja näkyisikö testissä vielä mitään. Sinnikkään odottamisen jälkeen liuskatestiin piirtyi kuitenkin kontrolliviivan viereen haalea viiva. Aiemmilla yrityskerroilla testi on jäänyt kontrolliviivaa lukuunottamatta täydellisen puhtaan valkoiseksi, joten olimme iloisia edes tuosta haamuviivasta, joka erottui testistä lähinnä hyvällä tahdolla ja mielikuvituksen avulla.

Testasimme uudestaan vielä lauantai-aamuna ennen töihinlähtöäni. Liuskatesti näytti taas hyvin haaleaa viivaa, mutta Clearbluen testiin piirtyi selkeä plussa! Työpäivä meni aivan sumussa, ja pitkä ajomatka sukulaisten luo sujui vauva-aiheesta jutellessa ja haaveillessa. Pääsiäisen aikana tuli vastaan useampi tilanne, jolloin plussasta olisi voinut (ja tehnyt mieli) kertoa lähipiirille, mutta saimme pidettyä suumme supussa ja kasvot suurinpiirtein peruslukemilla, vaikka hölmistynyt hymy hiipikin aina vain esille. Toisaalta ehdin jo alkaa reissussa murehtia hieman sitäkin, vahvistuisiko testiviiva koskaan, vai oliko kyse kemiallisesta raskaudesta. Kotimatkalla ostimme apteekista varmuuden vuoksi vielä Clearbluen digitaalisen testin, jonka teimme eilen aamulla (dpo 16). Digitesti näytti että hedelmöittymisestä on 2-3 viikkoa, ja eilen tehty liuskatesti antoi huomattavasti selkeämmän viivan kuin aiempien päivien testit, eli ainakin testitulokset ovat voimistumaan päin.

Kuten aiemmin mainitsin, olo on nyt varovaisen onnellinen. Olemme sopineet yhteistuumin, ettemme murehdi liikaa nyt sitä, että kaikkea voi vielä sattua eikä mistään ole takeita, kun raskaus on näin alussa. Nautimme nyt rauhassa tästä plussastamme.

Kommentit (26)

 1. Avatar
  Raija 30.3.2016 klo 21:04

  ONNEA!!! Ihanaa! :) Oon niin iloinen teidän puolesta!

  • Marikki
   Marikki 30.3.2016 klo 22:03

   Kiitos! Olihan tämä ihana yllätys! :)

 2. Avatar
  Nipsu 30.3.2016 klo 21:18

  Ihanaa, onnea! :)

 3. Avatar
  lelu 30.3.2016 klo 21:45

  Voi ei, ihanaa!!!!! onnea paljon! <3

 4. Avatar
  Killi 30.3.2016 klo 22:59

  Onnea kovasti teille! Olen blogianne seurannut ja hengessä elänyt. Itsellä suunnilleen samanlainen tilanne ja lähes samassa vaiheessa hoitoja. Paitsi ei vielä tuota plussaa. Aivan ihana uutinen teillä :) :)

  • Marikki
   Marikki 31.3.2016 klo 11:33

   Kiitos! On kyllä todella kiva kun tämän blogin kautta löytyy muita samassa elämäntilanteessa olevia. Onnea teidän hoitojen jatkoon! :)

 5. Avatar
  Ninni 31.3.2016 klo 13:11

  Paljon paljon onnea plussasta! :)

 6. Avatar
  Ruska 31.3.2016 klo 14:25

  Edellisen postauksenne alkumetreillä ihoni meni jännityksestä kananlihalle; 4 follikkelia! Meillä tiukka inssiraja oli 2 follia, sillä – noh, ihmeitä aina tapahtuu ;) Hienoa, että kaikki sujui parhain päin ja tuloksena oli juuri niitä elämän pieniä ihmeitä :) Lämpimät onnittelut plussasta ja myötätuulta tuleviin viikkoihin!

  • Minttu
   Minttu 31.3.2016 klo 15:49

   Luulen, että aluksi olisi ollut tiukempi raja, mutta ennen tätä viimeistä puhuttiin lääkärin kanssa, että kolmellakin voisi yrittää, koska yhdet eivät ole napanneet helposti.

   Kiitos onnitteluista :) Nyt sitten (erityisesti tuo puoliso) jännittää, montako sieltä löytyy, jos ultraan asti selvitään.

  • Marikki
   Marikki 31.3.2016 klo 17:42

   Kiitos! Meillä oli lisälääkityksellä tavoitteena saada aikaan kaksi follikkelia, koska yhdellä ei ole onnistanut. Lääkäri sanoi silloin, että jos tulee kolmaskin, voidaan vielä turvallisesti yrittää inseminaatiota ja riski kolmosista olisi hyvin pieni koska ei ole napannut aiemmilla kerroilla lääkityksen ja Pregnylin avullakaan. Neljä follikkelia oli siis kyllä aikamoinen järkytys, ja olimme heti valmiita jättämään inseminaation välistä, koska halusimme tietenkin tehdä inseminaaton mahdollisimman turvallisesti eikä toiveissa ole varsinaisesti monikkoraskaus (etenkään kolmoset tai neloset). Kun kaksi pienintä follikkelia eivät jatkaneet kasvuaan vaan päinvastoin näivettyivät hieman, kumpikin lääkäri kenen kanssa Minttu asioi klinikalla tässä kierrossa oli sitä mieltä että inseminaation uskaltaa tehdä kunhan ei käytetä Pregnyliä. Pregnyl olisi todennäköisesti irrottanut nuo pienemmätkin mutta nyt vain kahden suurimman follikkelin pitäisi irrota. Eli loppujen lopuksi saatiin nyt (suurella todennäköisyydellä) se yritys kahdella follikkelilla. Tosin elättelen kyllä mielessäni kauhukuvia että sieltä on sittenkin kaikki neljä lähteneet liikenteeseen ja hedelmöityneet… Yritän kuitenkin luottaa siihen että tehtiin nyt inseminaatiopäätös kahden lääkärin ammattitaitoa kuunnellen ja yritän olla stressaamatta ensimmäistä ultraa aivan kamalasti…

   • Avatar
    Ruska 1.4.2016 klo 14:48

    Nuita täysikokoisia mäkin tarkoitin :) On ymmärtääkseni tyypillistä, et alkukierrossa alkaa kehittyä useampia, mut johtofollikkelien ottaessa asemansa, muut väistyy. Paitsi lääkitys toki saattaa sekottaa pakkaa.. Niitä pienempiä (n.10-14mm) oli meilläkin, mut niitä ei pidetty varteenotettavina. Eteenkin, kun kakkossolulla on ymmärtääkseni max. 24h aikaa lähteä ensimmäisen jälkeen, sillä ovulaation jälkeen keltarauhashormoni alkaa estää muiden munasolujen irtoamista. Notta kahta potentiaalia mäkin teitin kohdalla ajattelin :) Samoin oli meillä. Kovasti jännittävää sekin :) Tsemppiä ekan ultran odotteluun!

 7. Avatar
  coxia94 31.3.2016 klo 18:10

  Paljon onnea plussasta ja pikkuiselle tarrasukkia matkaan <3

 8. Avatar
  MiSa 31.3.2016 klo 19:18

  Onnea paljon plussasta! :)

  • Marikki
   Marikki 31.3.2016 klo 21:36

   Kiitos! Aika hurjalta tämä tuntuukin! :)

 9. Avatar
  Umakki 4.4.2016 klo 09:52

  Onnea mahdottomasti!!! :)

 10. Avatar
  Amala 7.4.2016 klo 19:09

  Paljon, paljon onnea! :D Olipa ihana yllätys kun pitkästä aikaa tulin tänne käymään!

 11. Avatar
  Anni 17.4.2016 klo 21:58

  Kappas, nyt vasta näin tämän kun pitkästä aikaa täällä vierailin. Hirmuisesti onnea! :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle