rv 12+3

Niskaturvotusultrassa

26.5.2016

Kävimme tänä aamuna kuvauttamassa jälkikasvun. Niskaturvotusultrassa ei todettu poikkeamia tai tehty hälyyttäviä löydöksiä, vaan sikiö vastasi raskausviikkoja ja ultraaja totesi, että kaikki vaikuttaisi olevan tässä vaiheessa niin kuin pitääkin. Ultraaja muistutti, että seulonnan tulokset eivät ole ikinä täysin varmoja ja sen tiesimme etukäteen myös oman lähipiirin kokemusten perusteella. Oli kuitenkin todella helpottavaa nähdä, että sikiö on jatkanut kasvuaan ja kaikki tässä vaiheessa nähtävät rakenteet vaikuttaisivat olevan kunnossa. Pienen hahmon näkeminen tuntui ihanalta ja sai Marikin hieman herkistymään. Ihailimme kumpikin pienen sievää sivuprofiilia. Aiemmin Marikin kanssa leikkisästi Alieniksi nimeämämme sikiö näyttää tietenkin jo tässä vaiheessa kaikkia muita vauvoja ihanammalta!

Kuulimme Alienin sydänäänet nyt ensimmäisen kerran ja perheenlisäys alkoi meistä molemmista tuntua vielä paljon todellisemmalta. Pieni sydän löi mitatessa 161 kertaa minuutissa. Alienin pääperämitaksi saatiin 6,3 cm, joka on raskausviikkoja pari päivää edellä (noin 12+5). Reisiluu mittautui 7,6 mm pituiseksi, mikä vastaa raskausviikkoja. Laskettua aikaa ei näiden mittausten perusteella lähdetty muuttamaan. Alienilta löytyi pää, aivot, nenä, sydän, vatsalaukku, virtsarakko, selkäranka, kaksi kättä, joissa kummassakin oli viisi sormea, ja kaksi jalkaa. Varhaisultrassa klinikalla raskauspussin vieressä näkynyt pieni hematooma (tai joku muu musta kaiku) oli odotetusti kadonnut.

Mittauksia tehdessä kuvattava oli rauhallisesti paikallaan, mutta liikahti loppuvaiheessa hieman. Kun yskin pari kertaa hoitajan pyynnöstä, Alien könysi pää edellä kyljelleen samalla tyylillä kuin meidän laiska vanha kissa vaihtaa asentoa. Jo tutkimuksen alkuvaiheessa Alien vilkutti meille kädellään ja tämän enemmän liikkuessa näimme myös pienten jalkojen liikkuvan, mikä on kuulemma erittäin tärkeää.

Niskaturvotukseksi mitattiin 1,5 mm, joka on normaalin rajoissa (< 3 mm). Seulan yhteistulos saadaan noin viikon kuluessa.

Neuvolan ensikäyntiin verrattuna kokemus tämän hoitajan kanssa oli huomattavasti positiivisempi. Hän otti Marikinkin huomioon ja oli asiallinen ja ystävällinen. Käyntiin kului koko varattu 30 minuuttia eikä meille tullut oloa, että sieltä olisi kiire pois.

Ultraäänikuva raskausviikolla 12+3

Hyvistä ultraäänituloksista ilahtuneena kävimme illalla pyörimässä lastentarvikeliikkeissä ensimmäistä kertaa. Verkkokauppojen kautta muutaman merkin vaunu- ja turvakaukalovalikoima on tullut jonkin verran tutuksi, mutta nyt pääsimme ensimmäisen kerran näkemään niitä livenä. Emme sentään vielä alkaneet koeajamaan tai pyytämään tarjouksia! Jotain pientä sentään tarttui mukaan, kun ostimme tanskalaisen Done by Deer-merkin Elphee Cozy Friend-ystävän Alienia odottamaan. Samalla merkillä oli muitakin aivan ihania vauvan leluja ja tarvikkeita, kuten esimerkiksi yläkuvassa olevat soivat pehmoeläimet. Melody-sarvikuono pääsi ehdottomasti ostos-/toivelistalle!

 

Kommentit (12)

 1. Avatar
  Nipsu 26.5.2016 klo 22:35

  Hyvä että kaikki oli/on kuin nyt kuuluukin. Teksti sai minut ihan herkistymään :’) ihanaa odotusaikaa!

 2. Avatar
  Hanska 27.5.2016 klo 15:05

  Ihana, että kuulitte vihdoin pikkuisen sydänäänet! Ja hienoa, että kaikki oli muutenkin kunnossa. Mukavaa odotuksen jatkoa :)

  • Minttu
   Minttu 27.5.2016 klo 17:14

   Sydänäänet oli seulontatulosten lisäksi ykkösjuttu niskaturvotusultrassa. Kiitos! :)

 3. Avatar
  Ruska 27.5.2016 klo 19:47

  Ihastuttavaa! Hienoa, et riskiviikot on takana ja uutiset hyviä – jatkahan Alien siellä samaan malliin! :)

  • Minttu
   Minttu 27.5.2016 klo 20:38

   Riskiviikkojen ohitusta on odotettu. Kerron terveiset eteenpäin! :)

 4. Avatar
  Raija 28.5.2016 klo 09:15

  Ihana, että teillä menee kaikki hyvin! :) Täällä on palattu taas blogimaailman pariin ja oli pakko ahnehtia saman tien kaikki teidän blogikirjoitukset. Mukavaa odotusta teille!

  • Minttu
   Minttu 28.5.2016 klo 10:30

   Tervetuloa takaisin! Ja kiitos :)

 5. Avatar
  Matkalla Onneen 28.5.2016 klo 12:23

  Hienoa, että kaikki on niinkun kuuluukin! :) Niin nopeasti on kyllä aika mennyt, vastahan kerroitte plussasta ja nyt on jo riskiviikot ohitettu! :)

  • Minttu
   Minttu 28.5.2016 klo 12:39

   Yllättävän nopeasti ensimmäiset 8-9 viikkoa plussan jälkeen on mennyt (jälkikäteen ajatellen), vaikka kevät tuntui matelevan hitaasti eteenpäin.

 6. Avatar
  Raija 29.5.2016 klo 21:16

  Pakko kysyä, kun ei ole mitään tietoa: Mistä tuonne nt-ultraan saa ajan? Tuleeko se jotenkin lähetteenä neuvolan kautta vai pitääkö itse varailla?

  • Minttu
   Minttu 29.5.2016 klo 21:35

   Neuvolan ensikäynnillä saimme lähetteen sekä verikokeisiin (seerumiseulonta) että nt-ultraan. Kunnasta riippuen aika varataan itse tai neuvolan kautta. Meille terkkari varasi ensikäynnillä ultra-ajan ja itse varasin netistä verikoeajan. Seulonnan yhteistulokset saatiin nettipalveluun (all good!). Nt-ultrassa saimme ajan heinäkuun loppuun rakenneultraan.

   Kaikki siis selviää, kun pääsee neuvolan palveluiden äärelle. :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle