rv 14+2

100 päivää

8.6.2016

Tänään raskaus on kestänyt sata päivää. Se tuntuu aika hurjalta – vastahan teimme positiivisen raskaustestin! Ja toisaalta paljon on ehtinyt jo tapahtuakin näissä sadassa päivässä. Raskaus on edennyt nyt toiselle kolmannekselle ja Mintun vatsakin alkaa yhtäkkiä näyttää kasvamisen merkkejä. Iltasella se pömpöttää välillä jo aika näyttävästi!

Minttu on voinut hyvin ja lievä pahoinvoiva olokin on jäänyt kokonaan pois. Pahin väsymyskin on kadonnut, tosin siihen saattaa vaikuttaa myös alkanut kesäloma. Minttu kotiutui juuri parin päivän mittaiselta työreissulta. Pieni Alien on aikamoinen maailmanmatkaaja ja ehtinyt käydä jo kahdesti ulkomailla ja kolmannen lentomatkan kotimaassa! Jospa loppuraskaus sujuisi nyt maanpinnalla.

Olemme kertoneet raskaudesta nyt kummankin vanhempien ja sisarusten lisäksi muutamalle ystävälle ja muutamalle sukulaiselleni. Lähiaikoina on tarkoitus kertoa vielä toisille isovanhemmilleni, Mintun isoäidille ja muille sukulaisille joita näemme kasvotusten kesän aikana. Aivan yleistä tietoa raskaus ei vielä ole, emmekä ole työpaikoillamme tai sosiaalisessa mediassa hiiskuneet uutisesta mitään.

Minut on vallannut aika voimakas valmisteluvimma. Olisi niin ihana laittaa jo kaikki valmiiksi tulokasta varten, mutta yritän nyt vielä hillitä itseni hiukan. Olemme kyllä aloittaneet valmistelun jo siivoilemalla kaappeja ja vaatehuonetta ja hankkiutumalla eroon turhasta tavarasta. Seuraavaksi sormeni syyhyäisivät työhuoneen suuntaan. Asunnossamme on kaksi makuuhuonetta, joista toinen toimii tällä hetkellä työhuoneena, missä on meille kummallekin oma työpiste. Emme voi luopua työhuoneesta kokonaan, mutta suunnitelmissa on muuttaa osa huoneesta lastenhuonekäyttöön. Hankkiudumme syksyllä eroon toisesta työpisteestä ja laitamme sen tilalle kirjahyllyn vauvan leluja ja kirjoja varten. Raivaamme myös osan huoneen kaapeista lastenvaatteille. Vauvan sänky sen sijaan tulee aluksi meidän makuuhuoneeseemme, mutta vaihdamme sitten jossain vaiheessa pinnasängyn ja työpöydän paikkoja niin, että työpöytä siirtyy makuuhuoneeseemme ja työhuone siirtyy kokonaisuudessaan lapsen huoneeksi. Malttamattomana ihmisenä ja innokkaana sisustajana haluaisin tietenkin aloittaa työhuoneen muutostyöt jo heti, mutta yritän pinnistellä vielä muutaman kuukauden ennen kuin aloitan projektin.

Vaatehankintoja tein jonkin verran jo yritysvaiheessa, ja niiden kanssa olen jatkanut yhä samalla mallilla. Meillä alkaakin olla varmasti jo tarpeeksi aivan pienimpien kokojen vaatteita, etenkin, kun äitiyspakkauskin tulee vielä myöhemmin. Olen hankkinut myös muutaman harsopaketin ja kuolarätin ja useamman lastenkirjan (onko ihanampaa kuin lastenkirjat?). Isompiakin ostoksia olen jo katsellut verkkokaupoista, mutta niiden aika on sitten syksymmällä. Olemme suunnitelleet, että päätökset vauvan kulkupelien kuten vaunujen ja turvaistuimen suhteen voisi tehdä kyllä jo nyt kesän aikana, niin voisimme sitten syksyllä seurailla hintoja ja mahdollisia tarjouksiakin.

Huomenna meillä on vuorossa ensimmäinen lääkärineuvola ja siitä seuraava neuvolakäynti onkin heinäkuun alussa, rakenneultra sitten heinäkuun loppupuolella. On kiva, että näitä käyntejä on rytmittämässä odotusta.

Kommentit (4)

 1. Avatar
  Raija 9.6.2016 klo 11:15

  Oho! Meneepäs aika nopeasti! Vastahan te teitte positiivisen testin.

  Itsekin odotan, missä vaiheessa tuo valmisteluvimma iskee meihin. Vielä emme ole hankkineet yhtikäs mitään, mutta kesän aikana olisi tarkoitus siivoilla kaappeja ja varastoa ja hankkiutua liiasta roinasta eroon. Ehkä sen jälkeen tekeekin mieli alkaa valmistella enemmän ja ehkä uskaltaa ostellakin jotain pientä! :)

  • Marikki
   Marikki 10.6.2016 klo 22:32

   Aika menee kyllä yllättävän nopeasti vaikka se ei aina siltä juuri sillä hetkellä tunnukaan :) Tuohon mun valmisteluvimmaan vaikuttaa varmasti se, että tuntuu välillä että tarvittaisiin lisää (säilytys)tilaa jo pelkästään meille kahdelle, niin kauhistuttaa se tavarapaljous jonka pieni vauva tuo tullessaan :)

 2. Avatar
  Ruska 9.6.2016 klo 20:45

  Kuulostaa hyvältä :) Meillä Eiralla on kanssa ajoin vimma päällänsä. Mulla sen sijaan on vielä osittainen jarru. Muutoksia on jo hiljalleen tehty (osin yllärinä kun mä olen töissä :D), jussin jälkeen lie aika laittaa rytinäksi. Hankintojen kans kyl mullakin helposti lähtee vähän lapasesta kun alkuun pääsee :)

  • Marikki
   Marikki 10.6.2016 klo 22:33

   Nuo hankinnat on niin ihania että hankala pitää jäitä hatussa! :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle