rv 16+5

Lastenhuonesuunnitelmia

25.6.2016

Tällä viikolla otimme pienen varaslähdön lastenhuoneen varusteluun. Kävimme Ikeassa terassikalusteostoksilla ja ostimme samalla reissulla tulevaan lastenhuoneeseen kirjahyllyn jossa on hyvä säilyttää lapsen kirjoja ja leluja. Katselimme samalla jo alustavasti myös pinnasänkyjä. Haaveilin jonkin aikaa Stokken Home pinnasängystä, mutta niin ihana kuin se onkin, on se kooltaan aivan liian massiivinen meidän makuuhuoneeseemme. Myös sängyn korkea hinta mietitytti (etenkin kun sängyn ja patjan lisäksi kaikki suloiset lisävarustukset kuten katosverhot olisi tietenkin pitänyt ostaa erikseen), kun kaikenlaista muutakin hankittavaa on tiedossa. Nyt Ikeassa silmiini osui vaaleanharmaa Gonatt-pinnasänky, joka mahtuisi niin makuuhuoneeseemme kuin budjettiimmekin Stokken sänkyä paremmin. Se myös sopisi hyvin kirjahyllyn harmaaseen sävyyn siinä vaiheessa, kun pinnasänky siirretään makuuhuoneestamme lastenhuoneeseen.

Emme olleet vielä ehtineet tutustua sittereiden maailmaan tai tehdä päätöstä siitä, millaisen sitterin haluaisimme hankkia. Nyt tuota valintaa ei tarvitse tehdäkään, koska saimme Mintun siskolta käytetyn Doomoo-säkkituolin. Se on ollut käytössä siskon kahdella lapsella ja on kaikinpuolin hyväkuntoinen ja Mintun sisko kehui sitä käytössä käteväksi, joten sitteriasia on nyt ratkaistu! Säkkituoliin on mahdollista ostaa keinujalka alle, ja voi olla että ostamme sellaisen jossain vaiheessa jos näyttää että vauva viihtyy säkkituolissa.

Olemme tehneet myös joitain pienempiä hankintoja tulevaa lastenhuonetta varten. Ikeasta löytyi lelusäilytystä varten pari puulaatikkoa, joiden alle voisi laittaa renkaat sitä varten, että laatikoita voisi liikutella helposti huoneesta toiseen. Huoneen seinälle olen hankkinut kauniin taideprintin Etsystä ja jossain vaiheessa on aivan pakko hankkia myös lastentarvikeliikkeessä ihastelemamme Done by Deer-merkin soiva Melody-sarvikuono.

Olisi mukava kuulla millaisia lastenhuonesuunnitelmia muilla on (ollut) ja missä vaiheessa olette tehneet hankintoja?

Kommentit (8)

 1. Avatar
  pieceofus 26.6.2016 klo 20:59

  Esikoisen odotuksen ollessa n. puolivälissä, lastenhuonetta laiteltiin pikkuhiljaa, eikä se oikein vieläkään ole valmis vaikka pienokainen on jo reilu 1v. Meille oli alusta asti selvää, että huoneeseen pitäisi mahtua toinenkin pikkuihminen, joten kalustehankintoja on tähän mennessä lähinnä muutama lelulaatikko, vaatelipasto ja matto.
  Pinnasänky on perintönä omasta lapsuudesta, maalattiin siihen ihana mattavalkea pinta. JS Oy:n taittuva syöttötuoli löytyi ilmaiseksi FB-roskalavalta, joka hiottiin ja maalattiin. Hoitopöytä saatiin kaverilta ilmaiseksi, toiminut lähinnä vauvan tavaroiden säilytyspaikkana.

  Me vähän edelleenkin odotellaan, että huoneessa on jossain vaiheessa kaksi asukkia. Tarkoitus olisi hankkia sitten jokin mahdollisimman muunneltavissa oleva sänky-systeemi, esimerkiksi Nukku-sarjan jatkettava sänky esikoiselle ja pienempi saisi nukkua pinniksessä. Uskon että siinä vaiheessa alkaa sitten olemaan muutenkin tarvetta kalusteille, ehdoton hankinta on Artekin lastenpöytä tuoleineen ja enemmän lelujen säilytyspaikkoja.

  Nyt huone toimii esikoisen leikkitilana, ja siellä riittääkin tilaa levitellä leluja ympäriinsä kun pinniskin on vielä meidän makkarissa.

  • Marikki
   Marikki 26.6.2016 klo 22:11

   Luulen että mekin odotellaan sinne puoliväliin asti ennen kuin aloitetaan työhuoneen muuttaminen osittain lastenhuoneeksi, tosin kirjahyllyn varmaan kokoan sinne jo aiemmin. Meilläkin olisi toiveissa toinen lapsi jossain vaiheessa, ja silloin on kyllä pakko alkaa etsiä uutta asuntoa, koska työpöydälle ei sitten ole enää tilaa ja asunto käy muutenkin ahtaaksi. Saa sitten nähdä missä vaiheessa oikeasti raskimme siirtää pinnasängyn makuuhuoneestamme lastenhuoneeseen, joten lastenhuone taitaa toimia meilläkin pidemmän aikaa leikkitilana. :) Hoitopöytää emme ajatelleet hommata, vaan laittaa kodinhoitohuoneen työtasolle vaipanvaihtopaikan kun siinä on allaskin vieressä.

   • Avatar
    Pieceofme 27.6.2016 klo 15:15

    Meillä on myös kylppärin tasolla tilaa hoitoalustalle ja yksi laatikko täysi vauvatavaroita, hoitopöytä onkin ollut ihan silkka tavaroiden säilytyspaikka. Loppupeleissä useat vappapaketit, rintapumput, harsot, jne jne vie ihan tosi paljon tilaa. Vinkkinä muuten, että harsoja ei voi olla liikaa, ihan parhaita kaikkeen peppupesusta puklujen ja pikkuisen ruokailusotkujen siivoamiseen.

   • Marikki
    Marikki 27.6.2016 klo 22:13

    Tuo tavaramäärä kauhistuttaa jo kyllä etukäteen :D Harsoja olen alkanut jo ohimennen hiljalleen ostella jos on löytynyt sieviä (en kyllä tiedä kuinka hyvin niissä värit ja kuviot pysyvät pesusta toiseen, että sen puolesta olisi varmaan sama ostaa perusvalkoisia!), kun olen kuullut että niitä tosiaan pitäisi olla paljon. Mietin juuri yksi päivä että mitä se paljon tarkoittaa – 15kpl? 30kpl? :D Jos ei ihan joka päivä meinaa pestä vauvanpyykkiä kuitenkaan.

 2. Avatar
  Pieceofme 28.6.2016 klo 11:35

  Menisin ennemmin tuolla 30 niin riittää että pesee kolme kertaa vko vauvapyykkiä, sitäkin tulee ihan tajuton määrä ? Me saatiin harsojakin mm babyshowereilla lahjaksi, ja ostettiin halvimpia mitä löytyy. Siivousta vartenhan ne pääasiassa on. Meidän pieni kuolasi ihan älyttömästi, ja kuolahuivit oli ihan ykkösjuttu niin ei tarttenu vaatteita vaihtaa. Niitäkin tuli lopulta ostettua yli 10 kun oli kovassa käytössä.
  Ei sitä pyykkiäkään jaksaisi muutamaa krt vko useammin pestä.

  Tavaran määrä tulee varmasti joo yllättämään, paljon jäi lopulta turhakkeeksi, mutta voihan olla että nyt toisen kohdalla tuleekin käyttöä enempi.
  Meilläkin esikoinen oli 53cm ja yli 4kg vaikka painoarvio oli 3,5. Onneksi kaikki 50 koon vaatteet oli saatu ilmaiseksi, meni päälle max 2vko. Ja jo 2kk iässä käytti pääasiassa kokoa 62. 56 koon vaatteita tuli ostettua aivan liikaa!

 3. Avatar
  Mari 5.7.2016 klo 21:47

  Meillä taas pieni vauva, jolle jouduimme haalimaan ekoina viikkoina vaatetta, joka pysyisi päällä. Eli esim kaikki äitiyspakkauksen pienimmätkin olivat tosi isoja. Vielä 9 kk iässä mahtuu monet 62 cm vaatteet, joissa reilumpi mitoitus… Ei ollut keskonen ja kasvaa ihan normaalisti :D Näin ne on vauvat erilaisia! Olen ihan tyytyväinen, ettei hankittu liikaa etukäteen. Lahjaksi saatiin paljon. Ei kannata panikoida, vauva pärjää myös ilman omaa huonetta. Sitä ruvetaan vasta nyt laittamaan, kun vauva jo 9 kk. Vauva nukkuu edelleen meidän kanssa ja hoitopiste on kylppärissä. Ja lelut ympäri asuntoa!

  • Marikki
   Marikki 5.7.2016 klo 22:45

   Niin se taitaa olla että vauva (ja sen tavarat) valtaa koko asunnon, joten lastenhuoneella ei ole niin kiire :) Olen tehnyt varmasti jo ihan liikaa hankintoja, mutta se on ollut minulle jotenkin tärkeä konkreettinen juttu mihin olen voinut keskittyä hedelmöityshoitojen ja nyt odotuksen aikana, kun sosiaalisena äitinä en varsinaisesti ole vielä tässä vaiheessa voinut oikein muuten ”hyödyksi” olla. Olen kyllä varoitellut lähipiiriä jo siitä, että hankintoja on tullut tehtyä aika reippaasti, eikä meille kannata antaa lahjaksi kovin pienten kokojen kamppeita :)

 4. Avatar
  Mari 6.7.2016 klo 09:44

  Minäkin olen sosiaalinen äiti ja purin energian neulomalla ja ompelemalla vauvalle. Valmistauduin sillä tavalla. Kukin tyylillään :)
  Meillä ne hankinnat, joita on nyt jälkikäteen pidetty erittäin hyödyllisinä on: pyörällinen pieni ensisänky, lapsivakuutus, hyvä hoitopöytä, rintareppu ja rintapumppu. Turhakkeita mm. tuttinauhat ja tutit, koska vauva ei koskaan huolinut tuttia. Eihän sitä etukäteen tiedä…

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle