rv 26+1

Alle 100 päivää laskettuun aikaan

30.8.2016

Laskettuun aikaan on enää alle 100 päivää! Puhelimeen lataamani Odotus-sovelluksen mukaan laskettuun aikaan on tarkalleen enää 97 päivää, 13 viikkoa tai 2329 tuntia, miten jäljellä olevan ajan nyt haluaakin ilmaista. En millään malttaisi odottaa joulukuuta ja pienen joulutonttusemme tapaamista. Toisaalta taas päivien kuluminen hieman kauhistuttaakin, onhan edessä aivan uusi elämänvaihe ja suuri vastuu pienestä ihmisestä. Puhumattakaan siitä, kuinka paljon valmisteluja täytyy vielä ehtiä tehdä ennen h-hetkeä.

Päivät kuluvatkin nyt odotuksen ja valmistautumisen merkeissä. Syystalven suunnitelmat täytyy tehdä laskettua aikaa silmälläpitäen ja Mintun tulevaa vointia ennakoiden. Mintun äitiysloma lähestyy jo sellaista vauhtia, että se täytyy ottaa huomioon työprojektien aikatauluissa. Mintun maha on jo sen verran suuri, että sitä ei voi olla huomaamatta. Vauvan potkut ja liikehdintä tuntuvat mukavasti mahan ulkopuolellekin, ainakin silloin, jos vauva ei ole ujolla päällä ja lopeta potkuja heti kun laskemme kädet mahan päälle. Luen usein iltaisin Mintun kasvavalle mahalle lasten loruja, ja meitä huvittaa, kun vauva innostuu potkimaan erityisesti jonkun tietyn runon aikana. Soittelemme mahalle myös soittorasiaa siinä toivossa, että tuttu sävel olisi rauhoittava unilaulu sitten, kun vauva on syntynyt.

Olemme valokuvanneet Mintun mahan kasvua lähes viikoittain ja ottaneet vauvavakuutuksen. Nimistä on keskusteltu taas hetken tauon jälkeen ahkerammin ja jonkun verran olemme ehtineet jo suunnitella nimenantojuhlaakin. Tuleva pojan nimi on nyt päätetty, kun keksimme pari vuotta sitten löytyneelle etunimisuosikille vihdoin kaveriksi täydellisen toisen nimen. Tyttöjen nimissä on vielä liikaa ihania vaihtoehtoja, mutta muutama yhteinen suosikki on sieltäkin nyt noussut esille.

Kokosimme kirjahyllyn tulevaan lastenhuoneeseen, ja järjestelin kaikki hankkimani lastenkirjat ja muutaman lelun sen hyllyille. Suunnitelmissa on myös aloittaa suursiivous ja käydä huone huoneelta ja kaappi kaapilta läpi koko asunto syksyn aikana ja tehdä tilaa vauvalle ja tämän tavaroille. Olemme pyytäneet isommista hankinnoista (kuten vaunuista ja turvakaukalosta) tarjoukset muutamasta lastentarvikeliikkeestä, ja syyskuun aikana teemme vihdoin niistä tilauksen sekä ostamme pinnasängyn.

Kommentit (4)

 1. Avatar
  Raija 2.9.2016 klo 21:33

  Aika on mennyt ihan siivillä! Te olette jo tosi pitkällä!

  Meillä on tarkoitus tehdä samanlainen suursiivous täällä meillä ennen Penan tuloa, mutta onneksi ei ihan vielä tarvitse aloittaa. :D

  • Minttu
   Minttu 6.9.2016 klo 14:35

   Meillä suursiivousinto vähän viileni ja isompi projekti on vielä aloittamatta. Syyskuun aikana olisi kuitenkin hyvä saada valmiiksi niin minunkin vointini sallii osallistumisen.

 2. Avatar
  Pieceofme 6.9.2016 klo 09:31

  Teillä on kyllä varsin erilainen joulu tiedossa, laskeskelin nopeasti että jos menee yli ja käynnistykseen niin ehkäpä tiedän joulu vietetään perinteistä poiketen synnytyssairaalan perhehuoneessa tms?! Ken tietää ?
  Meidän esikoinen syntyi käynnistyksen tuloksena rv 42+2, sairaalassa oltiin pari yötä kun lähti niin hyvin syömiset ja paino ei täten laskenut liikaa.
  Olishan esim itsenäisyyspäiväkin ihan kiva päivä syntyä. Aika menee niin kovin nopeasti!

  • Minttu
   Minttu 6.9.2016 klo 14:34

   Toivottavasti ei mene yli. En mitään muuta toivonut ennen hedelmöityshoitoihin alkamista kuin, että lapsi ei syntyisi jouluna/-kuussa. No, joulukuu on hyvin todennäköinen, mutta toivotaan nyt, että ilmestyisi maailman kuun alkupuolella. Olisihan se (lapselle) rankkaa, että synttärit ja joulu juhlittaisiin aina samoilla tulilla.

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle