rv 36+2

Menopelit ja ulkoiluvarusteet

9.11.2016

Jatketaan taas varustelun merkeissä… Tällä kertaa vuorossa vauvan menopelit ja ulkoiluvarusteet. Vaunuvalinta tuntui aluksi hankalalta, koska valinnanvaraa oli niin paljon ja oli vaikea etukäteen osata ennakoida millaisia ominaisuuksia arvostaisimme käytössä. Lopulta päätös oli kuitenkin helppo, sillä ihastuimme Britaxin Go Big -yhdistelmävaunuihin. Ne vaikuttivat laadukkailta, käteviltä ja isohkosta koostaan huolimatta ketteriltä ohjata. Myös vaunujen simppeli ja sporttinen ulkoasu miellytti heti silmää. Odotan innolla että pääsemme testaamaan vaunuja tositoimissa talven aikana!

Vaunujen lisäksi on täytynyt hankkia jos jonkinlaista vaunutarviketta. Mietin kauan aikaa Baby Wallabyn (aika tyyriin hintaisen mutta ah, niin komean) kaksipuolisen vaunuverhon hankkimista, mutta lopulta päädyimme ostamaan edullisemman Färg&Formin vaunuverhon Babystylen kantispäiviltä. Meillä on samalta merkiltä myös vaippalaukkuun taiteltava hoitoalusta. Vaippalaukuksi valikoitui lopulta Fjällrävenin keltainen duffelilaukku. Emme halunneet hankkia varsinaista hoitolaukkua, vaan sellaisen laukun, jolle löytyisi käyttöä myöhemminkin lapsen kasvaessa, esimerkiksi viikonloppureissuilla. Duffeli on aika reilun kokoinen, mutta mahtuu oikein mukavasti vaunujen tavarakoppaan. Vaunujen mukana ei tullut sadesuojaa, joten ostimme Elodie Detailsin hauskan pilkullisen Dots-sadesuojan, jonka pitäisi istua Go Big-vaunuihin hyvin. Hyttyssuoja on vielä hankkimatta, eikä mitään kummempaa vaunuleluakaan ole ostettu. Tilasimme tosin turvakaukaloa varten (uudelta lempi-lelumerkiltäni) saksalaiselta Sigikid-merkiltä roikkuvan apinalelun, jonka voi ripustaa tarvittaessa vaunuihinkin.

Näin ensikertalaisina meitä hieman jännittää olemmeko osanneet varautua oikein talvivauvan pukemiseen. Voi olla, että olemme tehneet liikaakin hankintoja, kun olemme yrittäneet varautua tuleviin pakkasiin. Alunperin suunnitelmana oli selvitä ensimmäisestä talvesta vain kahden lämpöpussin voimin ja jättää toppahaalarin hankkiminen seuraavalle talvelle. Hankimme vaunuihin ulkoilua varten Elodie Detailsin untuvatäytteisen lämpöpussin, jonka alle vauvalle puetaan sään mukaan enemmän tai vähemmän kerroksia. Autoilua ja kauppareissuja varten hankimme ihanan Baby’s Onlyn kaukalopussin, joka on untuvapussia ohkaisempi ja kooltaan pienempi. Hankittuamme kaukalopussin huomasimme kuitenkin, että se ei ole täysin yhteensopiva turvakaukalomme kanssa. Kaukalossa on viisipistevyö, jota ei (ymmärtääksemme) saa pujotettua kaukalopussin vyörei’istä, vaan se sujautetaan pussin sivuilla olevista lovista. Tämä ei kuitenkaan onnistu silloin kun turvakaukalon vyöt on säädetty kaikista pienimmälle koolle, eli kaukalopussi pääsee meillä käyttöön vasta kun vauva on hieman kasvanut. Päätimme siis lopulta kuitenkin hankkia vauvalle myös toppahaalarin alkutalvea ajatellen. Löysimme Prismasta suloisen ja suhteellisen edullisen haalarin (koossa 56) joka sopii kivasti jo aiemmin hankittuihin Reiman Torkku-pipoon ja lapasiin. Näiden lisäksi meillä on kirpputorilta käyttämättömänä löytynyt vuoden 2015 äitiyspakkauksen toppapuku (joka tuntuu niin hurjan isolta, että emme edes harkinneet sen pukemista aivan pienelle vauvalle) sekä Kappahlista ostettu ohuempi vanupuku (kokoa 62), jota on toivottavasti kätevä käyttää lämpöpussien sisällä.

Tavaran määrä (ja rahanmeno!) hieman hirvittää, mutta esikoista odottaessa kaikki on hankittava kerralla. Onneksi lähes kaikki hankinnat ulkoiluun alkavat olla nyt tehtynä! Isäni lupasi nikkaroida portaisiin rampin vaunuja varten, joten kun saadaan vielä se paikalleen, on kaikki valmiina vauvan kanssa kärryttelyä varten!

 

varusteet_istuin

Kommentit (6)

 1. Avatar
  Raija 10.11.2016 klo 15:28

  Te päädyitte sitten Britaxiin! Näyttävät ihan tyylikkäiltä vaunuilta. :) Muutamat Britaxit oli minunkin mielestäni ihan kivannäköisiä, mutta mulla oli todella lapsellinen (ja hyvä?) syy, miksi me ei Britaxia hankita, muuten ne olisivat varmasti olleet meidänkin harkintalistalla.

  • Marikki
   Marikki 10.11.2016 klo 21:21

   Nyt kyllä kiinnostaa mikä se syy oli? :D

   • Avatar
    Raija 11.11.2016 klo 22:55

    Eräällä ikävällä asiakkaallani on lähes sama nimi kuin ko. merkillä, joten en halua päivittäistä muistutusta äitiysloman aikana ikävistä työasioista. :D Mielestämme täysin validi syy pitäytyä muissa merkeissä! ;)

   • Marikki
    Marikki 12.11.2016 klo 18:39

    Hyvä syyhän se on tuokin! :D

 2. Avatar
  pieceofus 15.11.2016 klo 18:31

  Ihana toi Fjällrävenin laukku! Mekin päädyttiin normi hoitolaukun sijaan isoon mustaan nahkakassiin kun haluttiin kassi jolle on käyttöä muutenkin ja joka ulkonäöltään mielyttää normi hoitolaukkuja enemmän.

  • Marikki
   Marikki 16.11.2016 klo 01:02

   Meillä meinasi tulla vähän ongelma että löytyy kassi joka miellyttää kummankin silmää, mutta onneksi löytyi sitten tuo :) Perus hoitolaukut eivät meilläkään oikein sytyttäneet ulkoasultaan ja tosiaan pitkäikäisyyttä ja monikäyttöisyyttä haettiin valinnalla :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle