Poika

2.12.2016

Meillä on pieni poika! Joulutonttumme saapui maailmaan tiistaina ja olemme viettäneet viime päivät sairaalan perhehuoneessa toisiimme tutustuen ja uudenlaista elämää opetellen. Menimme sairaalaan aikaisin tiistai-aamuna (rv 39+1, neuvolan laskujen mukaan 39+0) ja suunniteltu sektio tehtiin aamupäivästä. Pieni tonttumme syntyi vähän ennen puoltapäivää ja painoi 2930g ja oli 49cm pitkä.

Synnytys meni suunnitelmien mukaisesti, eikä sektiosta jäänyt meille kenellekään huonoja kokemuksia, vaikka se etukäteen jännittikin (Minttu suunnittelee kirjoittavansa lisää sektiosta ja siitä toipumisesta myöhemmin). Pillahdimme Mintun kanssa kumpikin onnelliseen itkuun kun lääkäri verhon takaa ilmoitti, että meille on syntynyt pieni poika! Vauva sai käydä hetkisen näytillä verhon toisella puolella (jolloin tämä jo ehti pissata suoraan Mintun käden ympärillä olleen verenpainemittarin päälle!), minkä jälkeen tämä laitettiin tunteroiseksi happikaappiin lämmittelemään. Minttu vietiin sektion jälkeen lepäilemään heräämöön, josta tämä pääsi osastolle noin kolmen tunnin päästä. Minä olin vauvalle seurana happikaapin luona, minkä jälkeen piipahdimme heräämössä Mintun luona, josta pääsimme kahdestaan osastolle, missä sain vauvan ihokontaktiin paidan alle.

Päivät (ja yöt) osaston perhehuoneessa menivät oikein mukavasti imettämistä, vaipanvaihtoa, vauvankäsittelyä ja katkonaisia yöunia opetellen sekä ihastellen pikkuista poikaamme (joka tietenkin täysin objektiivisesti arvioituna on maailman kaunein lapsi). Väsymys, jännitys, täydellinen rakastuminen uuteen pieneen ihmiseen ja osaston toistuva ruokailujen ja hoitajien kierrosten ympärille rakentuva rytmi antoivat näille päiville jotenkin sumuisen ja epätodellisen tunnun, aivan kuin aika olisi pysähtynyt aivan kokonaan, eikä vuorokauden ajankohdalla ollut mitään merkitystä, koska valveilla oltiin muutaman tunnin välein joka tapauksessa. Ulkopuolinen maailma tuntui unohtuvan aivan kokonaan, ellei lasketa sukulaisille ahkeraan lähetettyjä kuvia uudesta tulokkaasta. Sanoinkin Mintulle lähtiessämme, että tuntuu kuin olisimme olleet kolmistaan eristyksistä muusta maailmasta jollain tosi erikoisella hotellilomalla, jossa ainakin huonepalvelu pelasi hienosti!

Nyt harjoittelemme kotielämää joulutonttumme kanssa ja yritämme päästä selville minkälainen tyyppi meille on tupsahtanutkaan. Blogia on tarkoitus jatkaa samaan tyyliin kuin ennenkin, tosin kirjoitustahti voi ymmärrettävästä syystä rauhoittua hieman. Alla vielä yksi kuva pikkuisesta, jonka jalat juuri ja juuri yltävät 56-kokoisen haalarin haaruksiin, haalarin lahkeet ovat vielä tällä hetkellä kasvunvaraa.

Joulutontun kotiutumisvaatteet

Kommentit (23)

 1. Avatar
  Lempi 3.12.2016 klo 06:32

  Niin kaunis pieni! Ihana kuulla, että kaikki meni hyvin.

  Onnea koko perheelle<3

 2. Avatar
  Raija 3.12.2016 klo 08:58

  Voi, näitä uutisia on odotettu! Onnea teille tuhannesti!! :) Ihana kuulla, että kaikki meni hyvin. Ja poika – mä tiesin sen! :D Hän muuten syntyi Pirkon syntymäpäivänä. Hyvä päivä siis syntyä.

  • Marikki
   Marikki 7.12.2016 klo 20:44

   Kiitos! Kiva että löytyy jo syntymäpäiväkaimakin! :)

 3. Avatar
  Ninni 3.12.2016 klo 09:13

  Valtavasti onnea koko perheelle, suloinen poika! Tsemppiä sektiosta toipumiseen ja kaiken uuden opetteluun!

 4. Avatar
  Nipsu 3.12.2016 klo 11:36

  Voi tätä onnen kyynelten määrää! Niin paljon onnea koko perheelle! <3

 5. Avatar
  Elina 3.12.2016 klo 14:24

  Onnea pienestä pojastanne! <3

  Olen seurannut blogianne lähes alusta alkaen ja teidän tarinanne on tuonut paljon toivoa tällaisen seksuaalivähemmistöön kuuluvan 17-vuotiaan nuoren haaveeseen omasta perheestä. Kiitos, että olette jakaneet matkanne!

  • Marikki
   Marikki 7.12.2016 klo 20:45

   Kiitos! Onpa mukava kuulla, että olet löytänyt blogin ja että siitä on ollut iloa. :)

 6. Avatar
  Pieceofme 4.12.2016 klo 04:02

  Suloinen pieni poika, onnea koko perheelle ja vauvantuoksuista joulun odotusta!

  • Marikki
   Marikki 8.12.2016 klo 21:18

   Kiitos! :) Hyvää joulunodotusta teillekin!

 7. Avatar
  Ruska 5.12.2016 klo 13:46

  Hei pikkuinen kaveri! Tervetuloa maailmaan, täällä on paljon hämmästeltävää. Äidit, ne on joskus vähän hassuja, mut parhaita <3 Ihanaa kun tulit, on kiva kasvaa yhdessä! Onnea teille kaikille :)

  T. Taava ja äidit

 8. Avatar
  Lelu 5.12.2016 klo 19:28

  Voi ihanaa! onnea koko perheelle <3

 9. Avatar
  Juli 6.12.2016 klo 11:28

  Oi ei mikä ihana, täydellinen nyytti! Tuhannesti onnea suloisesta joulutontusta<3<3

 10. Avatar
  Maissi 8.12.2016 klo 10:16

  Suuresti onnea koko perheelle <3

 11. Avatar
  Northshore 18.12.2016 klo 21:20

  Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä! Ihanaa, että kaikki meni hyvin! :)

  Supersuloinen lapsi ja ihana kuva. <3

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle