Nimijuhla

7.2.2017

Aika kulkee nyt kyllä ihan luvattoman hurjaa vauhtia. Ajattelin kirjoittaa blogiin siitä, että vauva on tänään jo kymmenen viikkoa vanha, kunnes huomasin, että emme ole kirjoittaneet vielä mitään vauvan nimijuhlastakaan, josta on jo puolisentoista viikkoa aikaa. Eli aloitetaas sillä, ja palataan kymppiviikkoispäivitykseen vaikka loppuviikosta.

Vauva sai virallisesti nimensä jo vuodenvaihteessa, kun lähetimme nimipaperit maistraattiin. Tuntui tavallaan vähän hassultakin salailla vauvan nimeä lähipiiriltä, kun sitä kuitenkin ehdimme käyttää neuvolassa ja muissa virallisemmissa yhteyksissä useamman viikon ajan ennen juhlaa, ja nimellä varustettu Kela-korttikin oli ehtinyt tulla postissa jo heti vuodenvaihteen jälkeen. Onnistuimme kuitenkin olemaan lipsauttamatta nimeä kenellekään lähipiriissä, ja nimen paljastaminen nimijuhlassa teki tilaisuudesta kyllä jotenkin erityisemmän ja juhlavamman. Itse seremonia oli hyvin lyhyt ja ytimekäs, ja koostui kummien esittelystä, muutamasta kauniista lastenrunosta sekä nimen kertomisesta vieraille. Juhlaväkeä oli paikalla reilut kolmekymmentä henkeä ja tunnelma oli oikein mukava ja välitön.

Kuten jo aiemmin taisin mainita, sai vauva lopulta juuri sen etunimen, josta olimme puhuneet niin pitkään kuin olimme vauvasta haaveilleet. Nimi sopii pikkuisellemme todella hyvin ja on mielestämme kovin kaunis. Toiseksi nimeksi valitsimme lopulta nimen, joka oli aiemmissa keskusteluissamme ollut aivan eri etunimen perässä. Tämä toinen nimiyhdistelmä oli keskusteluissamme ollut mahdollisen tulevan pikkuveljen nimi, mutta yhtäkkiä tuo toinen nimi sopikin paremmin vauvalle valitsemamme nimen perään ja alkuperäinen ehdokas toiseksi nimeksi hylättiin.

Mietimme kauan, haluammeko julkaista nimen blogissa. Periaatteessa meillä ei ole mitään nimen julkistamista vastaan, mutta lopulta päädyimme siihen, ettei etunimeä käytetä blogissa. Pääsyynä on se, etten halua blogimme löytyvän jos joku googlaa lapsen nimen tulevaisuudessa. Itse nimi siis ei ole suuri salaisuus, mutta en halua, että blogi on lapsen nimen hakutuloksissa, koska blogi on kuitenkin loppujen lopuksi meidän, hänen äitiensä blogi, eikä lapsen. (Jos joku vakkarilukijoista on kiinnostunut vauvan etunimestä, voimme laittaa tiedon vaikka sähköpostilla!)

Vauva on kulkenut blogissa ilman sen kummempaa nimimerkkiä, mutta ajattelimme nyt, että pelkästä vauvasta kirjoittaminen käy tylsäksi. Aluksi päätimme, että kutsumme vauvaa blogissa toisella nimellään, mutta päädyimmekin nyt kutsumaan tätä nimimerkillä Pakkasen Poika (jatkaen lastenkirjateemaamme, nimen inspiraationa iki-ihana Aino ja Pakkasen Poika).

Edit 8.3.2017 Vauvan nimimerkki blogissa muutettu

Kommentit (7)

 1. Avatar
  Ruska 7.2.2017 klo 23:11

  Mää, mää, mää!!!*viittaa*
  Siis hillitysti; Täällä ollaan kiinnostuneita pikkuherran nimestä :)

  Ihana toinen nimi ja mukavan kuuloinen juhla <3 Meillä kans leijonaneito kulkee blogissa toisella nimellään. Se oli hänen "sairaalanimi", joten tuntui kivalta jättää se elämään blogin puolelle. Toiset nimet kun muuten painuu näkymättömiin, vaikka ne usein on tarkkaan mietittyjä.

  • Marikki
   Marikki 8.2.2017 klo 19:08

   Tosiaan kiva että toiselle nimelle tulee enemmän käyttöä edes näin blogeissa. Tosin meillä yllättävän paljon tulee kutsuttua poikaa kahdella etunimelläänkin, vaikka ei siis mikään yhdysnimi olekaan :)

   Mepä laitetaan sähköpostia! Poistin sähköpostiosoitteesi näkyviltä kommentistasi :)

   • Avatar
    Ruska 11.2.2017 klo 15:51

    Kiitos <3

 2. Avatar
  Raija 11.2.2017 klo 19:19

  Minä minä!

  Ihana nimi! Ja nuo silmät… ne on kyllä ihan mielettömät! <3

  • Marikki
   Marikki 11.2.2017 klo 21:17

   Laitoin postia ja poistin sähköpostiosoitteen näkyviltä :)

Jätä kommentti

(*) pakolliset kentät, sähköpostiosoite näkyy vain ylläpidolle