kotona

rv 16+5

Lastenhuonesuunnitelmia

25.6.2016

Tällä viikolla otimme pienen varaslähdön lastenhuoneen varusteluun. Kävimme Ikeassa terassikalusteostoksilla ja ostimme samalla reissulla tulevaan lastenhuoneeseen kirjahyllyn jossa on hyvä säilyttää lapsen kirjoja ja leluja. Katselimme samalla jo alustavasti myös pinnasänkyjä. Haaveilin jonkin aikaa Stokken Home pinnasängystä, mutta niin ihana kuin se onkin, on se kooltaan aivan liian massiivinen meidän makuuhuoneeseemme. Myös sängyn korkea hinta mietitytti (etenkin kun sängyn ja patjan lisäksi kaikki suloiset lisävarustukset kuten katosverhot olisi tietenkin pitänyt ostaa erikseen), kun kaikenlaista muutakin hankittavaa on tiedossa. Nyt Ikeassa silmiini osui vaaleanharmaa Gonatt-pinnasänky, joka mahtuisi niin makuuhuoneeseemme kuin budjettiimmekin Stokken sänkyä paremmin. Se myös sopisi hyvin kirjahyllyn harmaaseen sävyyn siinä vaiheessa, kun pinnasänky siirretään makuuhuoneestamme lastenhuoneeseen.

Emme olleet vielä ehtineet tutustua sittereiden maailmaan tai tehdä päätöstä siitä, millaisen sitterin haluaisimme hankkia. Nyt tuota valintaa ei tarvitse tehdäkään, koska saimme Mintun siskolta käytetyn Doomoo-säkkituolin. Se on ollut käytössä siskon kahdella lapsella ja on kaikinpuolin hyväkuntoinen ja Mintun sisko kehui sitä käytössä käteväksi, joten sitteriasia on nyt ratkaistu! Säkkituoliin on mahdollista ostaa keinujalka alle, ja voi olla että ostamme sellaisen jossain vaiheessa jos näyttää että vauva viihtyy säkkituolissa.

Olemme tehneet myös joitain pienempiä hankintoja tulevaa lastenhuonetta varten. Ikeasta löytyi lelusäilytystä varten pari puulaatikkoa, joiden alle voisi laittaa renkaat sitä varten, että laatikoita voisi liikutella helposti huoneesta toiseen. Huoneen seinälle olen hankkinut kauniin taideprintin Etsystä ja jossain vaiheessa on aivan pakko hankkia myös lastentarvikeliikkeessä ihastelemamme Done by Deer-merkin soiva Melody-sarvikuono.

Olisi mukava kuulla millaisia lastenhuonesuunnitelmia muilla on (ollut) ja missä vaiheessa olette tehneet hankintoja?